Лайм

30 років тому Віктор Цой і гурт "Кино" дали останній концерт: як це було

Незабаром після шоу Віктор Цой поїхав до Латвії, де і сталася фатальна ДТП

Увечері 24 червня 1990 року на московському стадіоні "Лужники" перед аудиторією в 70 з гаком тисяч глядачів Віктор Цой і гурт "Кино" відіграли свій останній концерт.

Незабаром після цього Цой з гітаристом Юрієм Каспаряном поїхали до Латвії, де на дачі фронтмена почали працювати над новою платівкою. Хто ж знав, що вона отримає назву "Чорний альбом" і вийде вже після смерті Цоя під Ригою всього через півтора місяця після концерту в "Лужниках". Дивимося повний виступ гурту "Кино" 30-річної давності.

Примітно, що в той же вечір на арені "Лужники" також виступили гурти "Альянс", "Твой день", "Домино", "Секретный ужин" та інші. Але, за словами очевидців, велика частина глядачів прийшла почути саме "Кино".

За 30 з гаком хвилин музиканти виконали хіти "Звезда по имени Солнце", "Последний герой", "Пачка сигарет", "Спокойная ночь", "Перемен" та інші пісні. Тоді ж вп'яте за всю історію стадіону запалили факел, в якому горів Олімпійський вогонь.

Фото: youtube.com

Фото: youtube.com

15 серпня того ж року Віктор Цой загинув в ДТП. Аварія сталася на 35 кілометрі траси "Слока - Талсі" під Тукумсом в Латвії, в декількох десятках кілометрів від Риги.

Згідно з офіційною версією, Цой заснув за кермом, після чого його "Москвич-2141" вилетів на зустрічну смугу і зіткнувся з автобусом "Ікарус". Що правда, з цією версією часто не погоджуються шанувальники музиканта. Існує версія, що "незручного" радянській владі артиста вирішили прибрати і аварія була умисною.

  • Через 30 років учасники гурту "Кіно" продовжують готується до осінніх концертів в Москві та Санкт-Петербурзі, які проведуть з вокалом Віктора Цоя. Нещодавно в мережі з'явилося відео з новим звучанням пісні "Мама, мы все тяжело больны". В її записі взяли участь соло-гітарист Юрій Каспарян та бас-гітарист Ігор Тихомиров.
  • У червні цього року Віктор Цой міг би відсвяткувати свій 58-й день народження. До цієї дати theLime підготував для читачів тематичний тест. Дізнайтеся, як добре ви знайомі з хітами лідера "Кино".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами