Лайм

Портового робітника в Бейруті знайшли живим через 30 годин після вибуху, і його порятунок - справжнє диво

Амін аль-Захеді значився зниклим безвісти

Рятувальники в Бейруті знайшли в Середземному морі робочого порту, який вижив після вибуху аміачної селітри. Закривавленого чоловіка доставили в лікарню через 30 годин після катастрофічного інциденту, повідомляє Al-Arabia.

Фото: Al Arabiya

Амін аль-Захеді добу значився зниклим безвісти, але рятувальна команда знайшла його у воді, затягла в човен і доставила в університетську лікарню ім. Рафіка Харірі в Бейруті. Як аль-Захеді вдалося вижити - невідомо, оскільки його сім'я не змогла з ним зв'язатися. Про його поточний стан поки нічого не відомо, але рідні чоловіка бачили його живим на відео разом із колегою.

Ліванські рятувальні команди цілодобово працюють над пошуком зниклих безвісти і тих, хто опинився в під уламками зруйнованих будівель. Так їм вдалося знайти живу молоду дівчину, яка пролежала під завалами 24 години.

Розслідування причин вибуху в Бейруті триває. Станом на 7 серпня більше 137 людей загинули і понад 5000 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Прем'єр-міністр Хасан Діабі повідомив, що складі у порту зберігалося 2750 тонн аміачної селітри.

  • До вибуху в столиці Лівану схожих подій в історії було щонайменше кілька. theLime згадав 3 випадки, коли нітрат амонію вже приводив до трагедій.
  • Після інциденту в порту Бейрута в соцмережах з'являються все нові фото і відео, які нагадують дуже реалістичні декорації для фільму-катастрофи. Що вже говорити про записи з камер в будинках, церквах і магазинах міста. Дивіться також на theLime 5 відео зі столиці Лівану, на яких не видно вибуху - замість них його наслідки і дивом уцілілі люди.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами