Лайм

Телерейтинги назвали серіал, який обійшов "Чорнобиль": рекорд в мережі розцінили як ганьбу України

Скандали та заборона пішли серіалу на користь

Скандальний серіал "Свати", який вийшов на "1+1" вперше після скасування заборони на показ, побив по переглядам рейтинги популярного серіалу "Чорнобиль". У мережі успіхи каналу назвали найкращою характеристикою українців.

Про нові рекорди "плюсів" повідомляє "Телекритика". Як пише видання, "чорний піар" пішов серіалу "95 Кварталу" на користь. 6 сезон "Сватів" став найгучнішою подією минулого тижня на українському ТБ.

"Цей факт говорить про наш прекрасний народ більше, ніж будь-яка соціологія або аналітика. І багато що пояснює. Чорнобиль триває..." - прокоментував новину на особистій сторінці в Facebook політтехнолог Олексій Голубицький.

Згідно з інформацією телерейтингів, перша серія "Сватів" 1 липня принесла "плюсам" 16% аудиторії. Друга взагалі замахнулася на рекорд - її дивилися 22,7%. У наступні дні частка проекту трималася на плюс-мінус тому ж рівні.

"Я хочу прокинутися від цього сну", "Якщо це правда, то цю країну не врятувати", "Яка ганьба..." - почали обурюватися у соцмережі.

  • Нагадаємо, 27 листопада 2017 року Мінкульт вніс актора "Сватів" Федора Добронравова до "чорного списку" через його проросійську позицію. Акторові заборонили в'їзд до України. Після цього Держкіно заборонило прокат серіалу на українському телебаченні.
  • 27 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону на в'їзд Добронравову і визнав анулювання ліцензії серіалу незаконною, після чого "1+1" анонсував повернення "Сватів" на екрани.
  • Російського актора Федора Добронравова, зірку серіалу "Свати", виключили з переліку осіб, які представляють загрозу національній безпеці України.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї