RU  UA

Кiно

Що подивитися в очікуванні "Воно 2": кращі екранізації Стівена Кінга за версією кінокритиків

Драми, трилери і фільми жахів по Кінгу, які варто побачити

5 вересня в кіноетатрах України стартує показ хоррора "Воно 2" - сиквела успішної екранізації культового роману Стівена Кінга. І поки шанувальники письменника потирають руки в передчутті нових кошмарних пригод "Клубу невдах", ми зробили підбірку кращих кіноадаптацій Кінга за версією кінокритиків. Основою для рейтингу послужили рецензії та оцінки, зібрані на сайті Rotten Tomatoes.

"Керрі" (1976)

Рейтинг схвалення: 94%

Фільм Брайана де Пальми став першою екранізацією прози Стівена Кінга. Він розповідає про зацьковану школярку, яка проявляє надприродні здібності у відповідь на знущання однокласників і строгість фанатичної матері-пуританки. У ньому ви побачите одну з найбільш пам'ятних і страшних сцен випускного вечора в історії кіно.

"Залишся зі мною" (1986)

Рейтинг схвалення: 91%

Фільм Роба Райнера заснований на повісті Стівена Кінга "Тіло". Ця ностальгічна і легка, на перший погляд, історія розгортається в містечку Касл-Рок в 1959 році. Четверо нерозлучних друзів відправляються в ліс на пошуки трупа, про існування якого один з хлопчиків дізнався, підслухавши розмову старшого брата. Легковажная витівка друзів затьмарюється, коли вони починають краще розуміти жорстокість світу дорослих.

"Втеча з Шоушенка" (1994)

Рейтинг схвалення: 90%

Драма Френка Дарабонта входить у різноманітні списки кращих фільмів ХХ століття, а в 1995 році вона отримала 7 номінацій на "Оскар". Фільм розповідає про банкіра Енді Дюфрейна (Тім Роббінс), засудженого за подвійне вбивство. Незважаючи на заяву про невинність, героя засуджують до довічного ув'язнення в державній в'язниці Шоушенк. Там Енді знайомиться з афроамериканцем Редом (Морган Фріман), який стає його провідником по жахливим реаліям тюремного життя. Але герой не здається: волелюбність, проникливість і професійні навички допомагають йому кинути виклик системі.

"Мертва зона" (1983)

Рейтинг схвалення: 90%

У культовому містичному фільмі Девіда Кроненберга знову фігурує місто Касл-Рок в штаті Мен. Шкільний учитель Джон Сміт (Крістофер Уокен) потрапляє в аварію, прокидається від коми і виявляє, що отримав екстрасенсорні здібності. Несподіваний дар приносить йому чимало проблем: спочатку Джона просять допомогти розкрити серію вбивств молодих дівчат, і жахлива правда призводить до нових смертей. Потім герой намагається врятувати від смерті учня, але спроби змінити майбутнє закінчуються черговою трагедією. Проте найскладнішим випробуванням для Сміта стає його рішення запобігти глобальній катастрофі - третій світовій війні.

"Мізері" (1990)

Рейтинг схвалення: 90%

Триллер Роба Райнера розповідає про популярного письменника Пола Шелдон (Джеймс Каан), що завершує роботу над останньою книгою в циклі романів про Мізері. Він потрапляє в серйозну автомобільну аварію, але його рятує медсестра Енні Вілкс (Кеті Бейтс). Жінка - велика фанатка Мізері, тому виявивши, що Шелдон вбив її улюблену героїню, вона впадає в лють і вирішує йому помститися. Зігравши у фільмі "Мізері", колись не надто популярна Кеті Бейтс стала однією з небагатьох актрис, які отримали "Оскар" за роль злого персонажа.

"1922" (2017)

Рейтинг схвалення: 89%

Триллер Зака Хілдітча заснований на короткій повісті Стівена Кінга "Темрява, - і більше нічого". Історія розказана з точки зору фермера Уилфреда Джеймса, який вирішує вбити дружину Арлетт заради її землі. Але поховавши тіло, він зауважує, що його всюди переслідують щури. Поступово життя Вілфреда починає розпадатися, і він вирішує, що привид дружини намагається йому помститися.

"Воно" (2017)

Рейтинг схвалення: 86%

Жахливий клоун Пеннівайс з роману "Воно" лякає шанувальників Кінга протягом десятиліть, але екранізація 2017 року стала по-справжньому оригінальною і успішною. Багато в чому це відбулося завдяки серйозному і похмурому опису реальності, в якій доводиться існувати групі дітей з містечка Деррі. Переслідувані зловісною істотою, діти стикаються зі своїми найбільшими страхами. Позбавлені підтримки дорослих, вони вступають в боротьбу з Пеннівайсом.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Как в домашних условиях сделать пастуший пирог со шпинатом, горохом, картофелем и фаршем, чтобы разнообразить привычное меню своей семьи