Лайм

У США кіноглядачам заборонили перевдягатися в Джокера через страх масових розстрілів

Скандал навколо нового фільму з Хоакіном Феніксом не вщухає

У США напередодні прем'єри психологічного трилера "Джокер" 3 жовтня багато кінотеатрів заборонили глядачам приходити на фільм у костюмах культового лиходія коміксів DC. Видання New York Post пов'язує заборону з побоюваннями, що стрічка спровокує масові розстріли.

Представник великої мережі кінотеатрів Landmark підтвердив, що глядачів в одязі Джокера не допустять на сеанси. У мережі кінотеатрів Regal, в свою чергу, заявили, що хоча "жоден фільм не є причиною або сигналом для насильства", маски і грим будуть заборонені, а на прем'єрних показах з'явиться додаткова охорона.

Додаткові заходи безпеки в США вирішили вжити на тлі загострення страху перед розстрілами, оскільки ФБР виявило в інтернеті погрози з боку екстремістів, що боготворять злого і самотнього Джокера.

"Ми ретельно контролюємо ситуацію. Будь-які додаткові сили будуть розгорнуті в міру необхідності", - заявили в поліції Нью-Йорка напередодні прем'єри.

Проте багато кінотеатрів не стали надмірно обмежувати шанувальників жорстокого клоуна Джокера. У мережі AMC заявили, що гості "можуть носити костюми, але не маски, грим чи будь-які предмети, які приховують обличчя". Також на прем'єру заборонили приходити з іграшковою зброєю, яка може викликати у інших гостей дискомфорт.

Творці "Джокера" Warner Bros. захистили фільм, заявивши, що "одна з функцій кіно полягає в тому, щоб провокувати складні розмови на складні теми".

"Не вводьте себе в оману: ні вигаданий персонаж Джокер, ні сам фільм не є схваленням будь-якого насильства в реальному світі", - йдеться в повідомленні компанії.

Раніше ми повідомляли, що скандал навколо фільму "Джокер" з Хоакіном Феніксом спалахнув, коли члени сімей жертв масового розстрілу в місті Аврора звернулися до Warner Bros. з проханням лобіювати збройову реформу. 20 липня 2012 року в місцевий кінотеатр мережі Cinemark увірвався чоловік з яскраво-помаранчевими волоссям, вбив 12 осіб і поранив 70. Того вечора в кіно показували фільм "Крістофера Нолана Бетмен: Відродження легенди".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї