Лайм

Автор "Відьмака" Анджей Сапковський поділився ставленням до популярного серіалу Netflix

Продовження "Відьмака" з Генрі Кавіллом вийде в 2021 році. Ось, що думає про це автор фентезі-саги

Польський письменник Анджей Сапковський, який подарував світу фентезі-сагу "Відьмак", дав інтерв'ю американському виданню io9. Автор розповів про свою роль в адаптації Netfix і очікування від серіалу, який уже продовжили на 2 сезон.

За словами Сапковського, спочатку він не хотів продавати Netflix права на екранізацію.

"До мене раніше зверталися багато людей, в основному далеко не серйозні. Тому я практично втратив надію, і мене було важко переконати, коли раптом з'явилася інша пропозиція. Але ця конкретна пропозиція була діловою. У мене були всі підстави позитивно реагувати", - сказав він.

Письменник попросив, щоб його не надто втягували у виробництво серіалу. Хоча в титрах "Відьмака" згадується його ім'я, сам він "не любить працювати дуже старанно або занадто довго". Також у нього не було бажання впливати на творчий процес, підганяючи екранізацію під своє бачення.

"Я твердо вірю в свободу художника і його художнє вираження. Я не втручаюся і не нав'язую свої погляди іншим художникам. Я ні на чому не наполягаю і ні за що не борюся. Я раджу. Коли необхідно", - говорить Сапковський.

Автор не приховує, що американська адаптація "Відьмака" його здивувала, але прямо говорити про її недоліки він відмовився.

"Я бачу тільки букви і працюю з буквами. Тому, коли я бачу візуалізацію своєї роботи - будь то комікси, ігри або фільми - іноді я дійсно дивуюся. В основному приємно, - поділився 71-річний письменник. - Я повинен бути ідіотом, щоб говорити [про недоліки], адже моє ім'я з'являється в титрах".

На питання про те, чого він чекає від другого сезону "Відьмака" і майбутнього франшизи в цілому, Сапковський відповів цитатою письменника Джо Аберкромбі: "Життя, по суті, повне лайно. Найкраще, щоб ваші очікування були низькими. Можливо, ви будете приємно здивовані".

  • Всі співають пісню з "Відьмака", але Джої Беті вже не смішно - це пекло він терпить довше нас. Після виходу серіалу актор розповів, як засинав і прокидався з піснею "Відьмак заплатіть".
  • Дивіться також на theLime, як YouTube-блогер переспівала головний хіт з "Відьмака" українською. Такого успіху вона навряд чи чекала.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги: Відьмак

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї