Лайм

Дональд Трамп висміяв Бреда Пітта і "Паразитів" за перемогу на Оскарі

Президента США не влаштовує перемога корейського фільму і оскарівська промова зірки "Одного разу в Голлівуді"

Президент США Дональд Трамп незадоволений рішенням Американської кіноакадемії, що вручила чотири "Оскари" фільму Пон Чжун Хо "Паразити" і назвала Бреда Пітта кращим актором другого плану. Про це він заявив на мітингу в Колорадо, пише The Hollywood Reporter.

Фото: @realdonaldtrump в Instagram

"Ви бачили, якими поганими були нагороди Академії цього року? Переможцем став фільм з Південної Кореї! Що, чорт візьми, це було? У нас достатньо проблем з Південною Кореєю, з торгівлею. І після всього цього вони дають їм кращий фільм року? - обурився Трамп. - Ми можемо повернути "Віднесені вітром"? "Бульвар Сансет"... так багато хороших фільмів. І тут "Оскар" за кращий фільм віддають Південній Кореї. Я думав це іноземний фільм, ні? Такого раніше ніколи не траплялося".

Після "Паразитів" Трамп пройшовся по 56-річному Бреду Пітту, назвавши його "маленьким розумником".

"Зате у нас є Бред Пітт. Я ніколи не був його великим шанувальником, - сказав Трамп. - Він встав і виголосив промову маленького розумника. Він маленький розумник".

Фото: Getty Images

Пітт був удостоєний нагороди в категорії "Кращий актор другого плану" за роль каскадера Кліффа Бута у фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді". На сцені актор подякував багатьом людям, включаючи Тарантіно, Леонардо Ді Капріо та іншим акторам і знімальній групі. Він також побічно згадав Трампа, вказавши, що Сенат не проголосував за залучення додаткових свідків на суді, проваливши процедуру його імпічменту.

"Мені сказали, що у мене тут тільки 45 секунд, що на 45 секунд більше, ніж Сенат дав Джону Болтону цього тижня, - пожартував Пітт. - Я думаю, що Квентін знімає фільм про це. Зрештою, дорослі вчинять правильно" .

Виступ Дональда Трампа традиційно викликав бурхливу реакцію в мережі. Його слова засудили як рядові користувачі, так і публічні персони.

"Трамп говорить про Південну Корею набагато різкіше, ніж про Північну. І, звичайно ж, він любить "Віднесені вітром" - фільм про прихильників Конфедерації. Дуже показово", - написав аналітик CNN Макс Бут в Twitter.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї