RU  UA

Кiно

Помер композитор, чия музика лякала нас в "Сяйві", "Екзорцисті" і фільмах Девіда Лінча

Чотириразовому лауреату "Греммі" було 86 років

Кшиштоф Пендерецький, чия музика звучала у фільмах Стенлі Кубрика, Девіда Лінча, Альфонсо Куарона та Мартіна Скорсезе, помер в Кракові у віці 86 років. Визнаний польський композитор і диригент помер після тривалої хвороби, пише видання The Hollywood Reporter.

Фото: fakt.pl

Точна причина смерті Пендерецького невідома. Після того, як у його доглядальниці діагностували Covid-19, композитору також зробили тест, результат якого виявився негативним. Сім'я повідомляє, що у Пендерецького була "тривала і серйозна недуга".

Музична кар'єра Кшиштофа Пендерецького почалася в 1959 році. За своє довге творче життя він отримав безліч нагород, в тому числі чотири "Греммі" (останній раз - в 2016 році). Музика Пендерецького була адаптована для саундтреків до фільмів "Екзорцист" (1973), "Сяйво" (1980), "Дикі серцем" (1990), "Внутрішня імперія" (2006), "Дитя людське" (2006), "Острів проклятих" (2010), серіалу "Твін Пікс" (2017).

  • 6 лютого о віці 103 років помер найстаріший актор Голлівуду Кірк Дуглас. За роки кар'єри він зіграв в 90 фільмах і серіалах. Читайте про головні його стрічки, які варто подивитися в першу чергу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLi me, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Как в домашних условиях сделать пастуший пирог со шпинатом, горохом, картофелем и фаршем, чтобы разнообразить привычное меню своей семьи