Лайм

5 міні-серіалів для карантину, які можна подивитися за один день

Короткі, але захоплюючі шоу для любителів детективів, комедій, драми, фантастики і гострої сатири

Серіали на карантині рятують від нудьги, але не кожен захоче дивитися їх тижнями. Для тих, кому не вистачає часу, терпіння або посидючості, theLime склав добірку захоплюючих міні-серіалів, з якими можна впоратися за один день.

Крах (2013)

В англійському місті Белфаст орудує серійний вбивця, жертвами якого стають успішні жінки середнього віку. Розслідування не клеїться, і допомагати провінційним поліцейським береться суперінтендант з Лондона Стелла Гібсон (Джилліан Андерсон). Спіймати злочинця непросто: їм виявляється харизматичний сім'янин, якому вдається маніпулювати як жертвами, так і самою Стелою.

У першому сезоні "Краху" всього 5 серій, у другому і третьому - по 6. Шоу, яке Асоціація детективних письменників США нагородила премією Едгара Аллана По, сподобається любителям "Мовчання ягнят" і складних психологічних сюжетів.

Патрік Мелроуз (2018)

Англійський аристократ Патрік Мелроуз (Бенедикт Камбербетч) намагається впоратися зі згубними залежностями, але нездорове оточення і дитячі психологічні травми заганяють його в безодню алкоголізму і наркоманії. За 5 серій ми побачимо, як емоційно нестабільний, але викликаючий щиру симпатію чоловік послідовно руйнує і відбудовує своє життя. Головне питання - який вибір стане для нього вирішальним.

У 2019 міні-серіал був нагороджений "британським Оскаром" - премією BAFTA, а Камбербетч ще раз підтвердив статус сильного драматичного актора.

Матрьошка (2019)

Рудоволоса Надя (Наташа Ліонн) розробляє відеоігри, курить, гостро жартує і готується бурхливо відзначити 36-річчя разом з друзями. На вечірці вона знайомиться з хлопцем, вони приємно проводять вечір, але коли героїня вирішує вийти в сусідній магазин за улюбленим котом, її збиває таксі. Смерть Наді запускає низку незрозумілих подій: вона повертається на нещасливу вечірку і раз по раз переживає трагічні смерті. Тепер у Наді два завдання: пережити власний день народження і розібратися, що стало причиною аномалії.

У серіалі 8 серій по 30 хвилин, і цього цілком достатньо, щоб захопити глядача загадковою фантастичною історією, щедро приправленою перцем чорного гумору.

Маніяк (2019)

Син багатих батьків Оуен (Джона Хілл) і шибайголова Енні (Емма Стоун) нещасливі по-своєму: він все життя бореться з шизофренією, а вона не може знайти в житті місця через сімейну трагедію. Обидва герої ведуться на рекламу нового лікарського препарату, який обіцяє зцілити будь-який душевний біль. Молоді люди беруть участь в науковому експерименті, керівники якого не врахували складний характер суперкомп'ютера, що керує терапією. Так Оуен і Енні потрапляють у вир "цілющих сновидінь", які виявляються не такими вже безпечними.

10-серійне шоу вміщує в себе чорну комедію, драму, мелодраму, пригодницький фільм, наукову фантастику і нуарний детектив, а гра Стоун і Хілла закохує в героїв з перших секунд.

Пастка-22 (2019)

Капітан Йоссаріан служить бомбардиром ВВС США, і Друга світова війна робить його роботу вкрай небезпечною. Йому набридло бути героєм, і все, чого він хоче - вийти в запас. Але керівництво армії - вперті бюрократи, які постійно збільшують кількість необхідних для цього вильотів. Щоб уникнути ризику, Йоссаріан прикидається божевільним. На жаль, "Пастка-22" говорить, що прохання звільнити від обов'язків через божевілля - ознака психічного здоров'я, тому таким проханням слід відмовити.

Серіал з 6 епізодів знято Джорджем Клуні по сатиричному роману Джозефа Хеллера, і він напевно сподобається любителям "Пригод бравого солдата Швейка".

  • Раніше сценаристка "Спійматі Кайдаша" Наталя Ворожбит вибрала для нас 7 улюблених серіалів різних жанрів і настрою.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги: серіали

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї