Лайм

Документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" про хлопчика з Донбасу номінували на премію "Еммі"

Картину знімали в селі Гнутове Донецької області

Документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" (The Distant Barking of Dogs) данського режисера Саймона Леренга Вільмонта, який нещодавно нагородили престижною премією "Пібоді", номінували на премію "Еммі" в категорії "Видатний документальний фільм про сучасні події".

Картина стала копродукцією Данії, Швеції та Фінляндії і розповідає про 10-річного хлопчика Олега, який разом з бабусею та братом живе на Донбасі поруч з лінією фронту. Знімали фільм в селі Гнутове Донецької області з 2015 по 2017 рік.

Свою першу нагороду проект "Віддалений гавкіт собак" отримав у 2017 році на фестивалі документальних фільмів в Амстердамі в номінації "Кращий дебют". Пізніше картина потрапила до номінації "Кращий європейський документальний фільм" премії "Європейський кіноприз-2018". У грудні 2018-го фільм увійшов до шорт-листа номінантів на премію "Оскар" в категорії "Кращий документальний повнометражний фільм".

Постер фільму "Віддалений гавкіт собак" Фото: imdb.com

Що ж стосується премії "Еммі", її лауреатів оголосять 20 і 21 вересня. 72-га щорічна церемонія через пандемію коронавіруса пройде в онлайн-форматі.

  • Читайте також на theLime, як Голлівуд вперше купив фільм українського режисера. Ми поспілкувалися зі Стасом Капраловим і розпитали його, в чому секрет ризикового проекту, і які шанси України вийти на світовий ринок.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї