Лайм

Без Сталлоне, але все ще видовищно: яким вийшов фільм "Крід 3" - продовження серії "Роккі"

Спортивна драма в українському прокаті з 2 березня

В український прокат вийшла спортивна драма "Крід 3" - триквел легендарної боксерської франшизи "Роккі", що переродилася у 2015 році історією про сина загиблого на рингу Аполо Кріда.

На цей раз сам Сільвестр Сталлоне брав мінімальну участь у створенні картини. Якщо у перших двох фільмах про боксера Адоніса Кріда він знімався сам, та ще й був одним із авторів сценарію, то у третій частині Слай обмежився лише формальними продюсерськими функціями. А ось виконавець головної ролі Майкл Б. Джордан доріс у третій частині ще й до режисерського крісла. Що ж із цього вийшло?

Читайте також: Сталлоне мало не помер на зйомках "Роккі" через сильний удар Дольфа Лундгрена.

Сюжет стрічки дуже нехитрий: Адоніс Крід (Майкл Б. Джордан) досяг усіх можливих вершин у боксі, заробив купу баксів і повісив рукавички на цвях. Тепер у нього власний зал, промоутерська компанія, любляча сім'я, та й у принципі справи йдуть якнайкраще. Раптом із минулого Кріду являється "примара" – давній друг дитинства Даміан (Джонатан Мейджорс), який відмотав у в'язниці чималий термін. Даміан, звичайно ж, теж боксер, і у в'язниці він часу не гаяв: розкачався до значних габаритів (слава збалансованому харчуванню у виправних установах Лос-Анджелеса) і тепер прагне зайняти своє місце в пантеоні чемпіонів. На шляху у нього стоїть лише Адоніс Крід, і ця лінія протистояння стане головним конфліктом стрічки.

Фото: https://www.instagram.com/creedmovie/

Жанр спортивної драми сам по собі досить міцний горішок. Не так багато фільмів на цьому полі справді утримують увагу глядача перипетіями психологічних відносин між головними героями. На жаль, "Крід 3" не з таких стрічок. Діалоги, взаємини між антагоністом та протагоністом надто банальні та прості. За великим рахунком, весь подальший розвиток сюжету можна вгадати через 15 хвилин перегляду картини. Аж надто завзято творці картини захопилися кліше та бородатими кіноштампами.

Читайте також: Сталлоне зізнався, за що зненавидів Дольфа Лундгрена при першому знайомстві на кастингу "Роккі 4".

Звичайно, і вся франшиза "Роккі" далеко не "Інтерстеллар" у плані сюжетних проблем, але її багато років тягнув Сталлоне саме за рахунок своєї харизми. А що ж Джордан? Так, виглядає він як антична скульптура (до речі, і фізична форма Мейджорса вище всіх похвал), але на цьому переваги головного героя закінчуються. Грати в "Кріді 3" немає кого, та й нікому.

Фото: https://www.instagram.com/creedmovie/

Ну добре, бог з ним зі сценарієм, але ж це фільм про бокс! Що з видовищністю? З одного боку, начебто все й непогано. Операторська робота на п'ятірочку, бої поставлені красиво та смачно, панчі в голову показані у всіх подробицях. Але знову ж таки: 99% успіху будь-якого сучасного боксерського поєдинку у реальному житті – шоу, яке довгі місяці передує зустрічі суперників на рингу. Без гарного шоу поєдинок – це просто рубилово на обмеженому клаптику дерев'яного помосту. Але щоб шоу відбулося, потрібні реальні емоції та непідробне напруження пристрастей. Цих бонусів "Крід 3" позбавляє глядача. Так, великі хлопці на рингу красиво молотять один одного, та й годі.

Втім, своє завдання "Крід 3" виконує. Два попередні фільми франшизи з лишком окупилися в прокаті, тому немає сумнівів, що і цього разу інерція глядачів зробить свою справу. Принаймні як візуальний атракціон кіно працює.

Як підсумок, "Кріду 3" можна поставити 4 нокаути з 10.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї