Лайм

Телеведуча переплутала Вільяма Шекспіра з його британським тезкою та оголосила про смерть поета після вакцинації

Курйозна помилка швидко розлетілася мережею

Ведуча новин на аргентинському каналі переплутала письменника Вільяма Шекспіра, який помер понад 400 років тому, з його британським тезкою, який пішов з життя цього тижня. 81-річний чоловік став одним з перших людей, які прищепилися від коронавірусу, тому про його смерть написали багато ЗМІ.

Телеведуча Ноель Новілло під час ефіру повідомила, що через п'ять місяців після вакцинації від Covid-19 помер "один з найбільш значущих англомовних письменників" Вільям Шекспір, пише The Guardian.

Фото: Getty Images

"У нас для вас новина, яка приголомшила нас всіх, з огляду на велич цієї людини. Ми говоримо про Вільяма Шекспіра і його смерть. Ми повідомимо вам, як і чому це сталося" - каже ведуча.

Коли на екрані показали фрагмент вакцинації британця, Ноель додала: "Як ми всі знаємо, він один з найбільш значущих англомовних письменників - для мене майстер. Ось і він. Він був першою людиною, якій зробили щеплення від коронавірусу. Він помер в Англії у віці 81 рік".

Пізніше телеведуча спробувала виправдатися за свою помилку, але було вже пізно - ролик швидко розлетівся по соцмережах і став вірусним. Коментатори жартують, що у Шекспирів було "всього кілька років різниці у віці", і що письменник останні століття був в такому поганому стані, що не написав жодного шедевра.

Жартівники також запитують, чи не проходили Ромео і Джульєтта вакцинацію від коронавіруса, і закликають не оплакувати Вільяма Шекспіра, адже він "жив своїм життям і століттями користувався всенародною любов'ю".

Поет Вільям Шекспір помер у квітні 1616 року, а його тезка з Уорікшира - у травні 2021-го. Смерть британця не пов'язана з ковідом, він помер від інсульту. Літній чоловік прищепився від коронавіруса у грудні 2020 року, після того як у Великобританії почалася масова вакцинація, і став другою людиною в світі, якій зробили щеплення від ковіду. Першій препарат від Pfizer і BioNTech ввели 90-річній Маргарет Кінан.

Портрет Вільяма Шекспіра Фото: wikipedia.org

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео