Лайм

Стадо страусів влаштувало нічну пробіжку містом - у темряві така компанія виглядає моторошно

Птахи знайшли спосіб гарненько розважитися

Поки одні тварини показують людям всю свою безстрашність, змушуючи машину від'їхати назад, інші теж знайшли спосіб відзначитися. Близько 80 страусів влаштували пробіжку вулицями китайського міста після того, як працівник ферми не зачинив ворота належним чином.

Курйозний випадок стався на вулиці Чунцзо на півдні Китаю у минулі вихідні. Видання Insider пише, що ніхто з людей не постраждав через сміливу витівку птахів. Також повідомляється, що всього на фермі, з якої втекли страуси, вирощується понад 300 птахів. Співробітнику вдалося повернути неслухняних тварин додому за допомогою місцевої поліції.

Фото: Youtube

Фото: Youtube

Страус - найбільший птах у світі, його зріст може досягати дев'яти футів (це близько 2,7 метрів). Завдяки своєму зросту та чудовому зору, страуси легко помічають небезпеку. У разі небезпеки вони втікають, розвиваючи швидкість до 60-70 км/год і роблячи кроки в 3,5-4 м завдовжки, і при необхідності різко змінюють напрямок бігу, не знижуючи швидкість пересування. Молоді страуси вже у місячному віці можуть бігати зі швидкістю до 50 км/год. Саме тому пробіжка птахів вулицями, як це сталося в Китаї, може бути небезпечною і призвести до небажаних наслідків.

Існує така думка, що страуси ховають голову в пісок, рятуючись від хижаків. Насправді, це не зовсім так. Іноді можна побачити птахів, які схилили свою голову до землі і ковтають пісок або гравій. Вони виймають із землі тверді камені та гравій, щоб покращити процес травлення. Також страуси просто кидають голову на землю після тривалої погоні за ними – це відбувається в той момент, коли у птахів уже не залишається сил тримати голову піднятою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео