Лайм

Я не кіт Бориса Джонсона: головний мишолов Уряду Великої Британії залишився у резиденції прем'єра

Ларрі розповів про своє життя на Даунін-стріт, 10

Кіт Ларрі - головний мишолов Резиденції Уряду Великої Британії, який живе в Лондоні у знаменитому будинку на Даунінг-стріт, 10. Після того, як Борис Джонсон залишив свою посаду, а його місце зайняла Ліз Трасс, Ларрі помітили біля входу до резиденції британських прем'єрів. Багато хто вирішив, що Джонсон залишив свого кота, тому Ларрі довелося пояснити своє становище.

Фото: BBC

"Пора прояснити кілька речей. 1. Я не "кіт Бориса Джонсона". 2. Як і всі прем'єр-міністри, він лише тимчасовий житель Даунінг-стріт. 3. Я живу тут постійно. Коли він нарешті йде, я залишаюся 4. Так, це все дуже незручно, але скоро це закінчиться", - йдеться у заяві в Twitter-акаунті Ларрі.

Фото: Getty Images

Ліз Трасс - вже четвертий прем'єр-міністр, з яким доводиться сусідити пухнастому мишолову. У 2012 році співробітники Даунінг-стріт прихистили кота в якості улюбленця для дітей прем'єр-міністра Девіда Кемерона. У наступні роки йому присвоєно високий титул головного мишолова в кабінеті міністрів. Після відставки Кемерона у 2016 році Ларрі полював на гризунів при Терезі Мей (2016—2019) та Борисі Джонсоні (2019—2022).

Фото: Getty Images

Виїжджаючи з Даунінг-стріт, Джонсон не забув попрощатися з Ларрі. Він зазначив, що кіт подолав непрості стосунки із сімейним собакою Джонсонів, Ділін. Ларрі, за його словами, гарний приклад для наслідування.

"Якщо Ділін та Ларрі змогли забути про свої випадкові розбіжності, то і Консервативна партія зможе", - заявив екс-прем'єр.

Фото: Getty Images

До речі, за час своєї служби головним мишоловом британського уряду Ларрі неодноразово стикався з критикою. Після того, як на Даунінг-стріт довелося викликати службу по боротьбі з пацюками та мишами, кота прозвали "лінивим Ларрі". Також у нього не склалися стосунки з підлеглим - мишоловом міністерства закордонних справ Пальмерстоном, який відтоді пішов у відставку.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео