RU  UA

Дізнатися

Співак Akon показав проект футуристичного міста, який побудує в Сенегалі за $ 6 млрд

Смілива ідея виконавця сподобалася не всім

R&B-співак Akon (Ейкон) вирішив перетворити село в його рідному Сенегалі в футуристичний мегаполіс, що нагадує місто Ваканда з фільму "Чорна пантера". Вартість проекту, який отримав назву Akon City (Ейкон Сіті), склала $ 6 млрд, повідомляє New York Post.

Фото: Getty Images

Згідно з проектом, в центрі мегаполісу побудують опуклі сяючі хмарочоси, що нагадують хвилі розплавленого металу. Також в ньому буде свій університет, лікарні і навіть пляжний курорт. Крім звичайної валюти (західноафриканського франка КФА) в Akon City можна буде розплатитися власною криптовалюта під назвою Akoin.

"Я хочу, щоб будівлі виглядали як справжні африканські скульптури, які роблять в селах", - сказав 47-річний музикант на церемонії закладки першого каменя в Дакарі. Також він повідомив, що третина необхідної суми вже зібрана, але імена інвесторів проекту називати не став.

Фото: Getty Images

Будівництво міста почнеться на початку 2021 року на ділянці площею 800 га, які співакові виділив уряд Сенегалу. Ейкон пообіцяв, що в ньому використають місцеві матеріали, а сам проект буде "дуже, дуже африканським". Офіційні особи країни описали задумку як чудовий спосіб підняти економіку і оживити туристичну галузь, зруйновану коронавірусом.

Місцеві архітектори, однак, не поспішають радіти амбітному проекту: Нзінга Мбуп зазначив, що його створив архітектор з Абу-Дабі, а будівництвом займеться американська компанія. "Ці форми можуть бути де завгодно: в Феніксі, в Дубаї, - сказав Мбуп. - Чому ми самі не можемо визначити нашу сучасність?"

Фото: Getty Images

Інші експерти засумнівалися, що будівлі зі сталі, бетону, скла і міді підійдуть для спекотного сенегальського клімату. "Людям доведеться використовувати кондиціонер протягом всього дня, - заявила місцевий архітектор Мамі Толл. - Зображення, які він публікує, ніяк не пов'язані з Сенегалом, нашим кліматом, нашими матеріалами, нашими потребами. Я дійсно сподіваюся, що це велика жарт".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступает и как голосовать за исполнителей

Дизайнерка показала, який вигляд має кольчуга, через яку alyona alyona впала на "Євробаченні"

alyona alyona упала на одной из репетиций перед Евровидением 2024 из-за кольчуги - автор украшения показала ее фото и процесс создания

68-річна Кріс Дженнер повідомила, що у неї виявили онкологічну хворобу: відео

Крис Дженнер рассказала, что у нее диагностировали раковую опухоль - об этом звезда сообщила в трейлере к 5 сезону Семейство Кардашьян