Лайм

Помер оскароносний сценарист Рональд Харвуд, який подарував світу фільм "Піаніст"

На момент смерті йому було 85 років

Сценарист Рональд Харвуд помер в Англії у віці 85 років. Смерть творця фільму "Піаніст" настала з природних причин, повідомляє New York Post.

Фото: Getty Images

Письменник, драматург і сценарист народився в Південній Африці в 1934 році. За свою 55-річну кар'єру він створив десятки п'єс і сценаріїв для популярних фільмів, серед яких "Костюмер" Пітера Єйтса, "Піаніст" Романа Поланскі, "Скафандр і метелик" Джуліана Шнабеля і "Австралія" База Лурмана. Стрічки за сценаріями Харвуда отримували нагороди BAFTA, "Золотий глобус", призи Каннського і Берлінського кінофестивалів.

Рональда Харвуда тричі номінували на "Оскар" за кращий сценарій, але найбільше визнання отримала драма про Другу світову війну "Піаніст." У фільмі Едріан Броуді зіграв справжнього єврейського піаніста Владислава Шпільмана, який намагається вижити в зруйнованій Варшаву, рятуючись від голоду і божевілля за допомогою музики. На церемонії вручення "Оскара" в 2003 році "Піаніст" також був нагороджений за кращу режисуру і кращу чоловічу роль.

Дружина Харвуда Наташа померла в 2013 році. У нього залишилися діти Ентоні, Дебора і Олександра.

  • Раніше співак, гітарист і актор Тріні Лопес, що здобув світову славу завдяки хітам "Lemon Tree", "La Bamba" і "If I Had a Hammer", помер від ускладнень Covid-19 в каліфорнійській лікарні.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Максим Галкін відреагував на жахливий ракетний обстріл гіпермаркету в Харкові

Максим Галкін відреагував на обстріл Харкова. Артист висловив співчуття потерпілим

Мадонна "побила горшки" з коханим після року стосунків

Мадонна розірвала стосунки з молодим коханим. Причиною розриву став напружений робочий графік артистки

Український комік Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, вийшов на зв’язок

Військовий Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, показав свіже фото. Чоловік у колісному кріслі прогулювався разом зі своєю дружиною