Лайм

Так вони бачили нашу незалежність. Я з цим не згоден - Вакарчук про скандальне попурі на Софіївській

Музикант прокоментував концерт до Дня Незалежності

Український музикант і політичний діяч Святослав Вакарчук прокоментував скандальне попурі на День Незалежності. Лідер "Океану Ельзи" вважає недоречним влаштовувати святкове шоу, коли в країні йде війна.

Свою думку артист висловив в свіжому випуску YouTube-проекту "Слава+". "Я вважаю, що в той час, коли паралельно в Києві на Хрещатику проходив марш волонтерів, добровольців та військових, які захищали свою країну, робити таке шоу, яке відбулося на День Незалежності, на мою думку, було недоречно", - вважає Вакарчук.

Святослав Вакарчук Фото: facebook.com/sviatoslav.vakarchuk

Разом з тим, на думку музиканта, організатори мали право на своє бачення проведення Дня Незалежності, хоча сам артист з ним не згоден.

"Ну ось вони так бачили нашу незалежність. Я з цим не згоден", - підкреслив Вакарчук.

Святослав зізнався, що не був присутній на Софіївській площі під час концерту, оскільки в цей час підтримував наших хлопців на марші захисників.

"Я стояв на Хрещатику зі своєю сім'єю як глядач, і це мене дуже надихнуло. Для мене це дуже важливо", - зазначив лідер ОЕ.

Святослав Вакарчук на марші захисників Фото: facebook.com/sviatoslav.vakarchuk

В ході інтерв'ю Вакарчук також висловився щодо використання хіта "Океану Ельзи" під час попурі. Адже, як відомо, ні музикант, ні його команда, не давали згоди на виконання їхніх пісень іншими артистами.

"З юридичної точки зору ніхто не мав питати у нас про маленький шматочок пісні, тому що закон дозволяє. Тому ніяких правових претензій у нас немає. Питання в тому, що, якщо ви використовуєте і ви говорите, що це знакова музика для країни, і є певні знакові артисти, і ці артисти живі, то можна було б хоча б запитати у них", - вважає Святослав Вакарчук.

  • 24 серпня на Софіївській площі в Києві відбулися святкові заходи, а також міні-концерт "Пісенна історія сучасної України", в рамках якого Олег Винник, Вєрка Сердючка, Ніна Матвієнко, Джамала, Потап та інші артисти виконали знакові пісні, що вийшли за останні 29 років . Як виявилося пізніше, пісні деяких артистів були використані без їх відома і дозволу, що стало причиною дискусій в мережі.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників