RU  UA

Дізнатися

Зірка "Гаррі Поттера" заступився за Джоан Роулінг в скандалі з трансфобією

Актор Роббі Колтрейн не знайшов в словах письменниці нічого образливого

Роббі Колтрейн, який зіграв Хагріда в фільмах про Гаррі Поттера, виступив на захист Джоан Роулінг, яку критикують за неоднозначні коментарі про трансгендерних людей. На думку актора, обурені "просто сидять і чекають, щоб їх образили".

Роббі Колтрейн в ролі Хагріда Фото: IMDB

Трансфобія Роулінг стала предметом критики після того, як письменниця оскаржила статтю, в якій слово "жінки" замінили нейтральної фразою "люди з менструацією". Автор "Гаррі Поттера" зробила висновок, що "якщо біологічної статі не існує, то прожита реальність жінок у всьому світі стирається". Пізніше вона намагалася пояснити свою позицію в есе, але транс-спільнота, користувачі соцмереж і навіть актори фільмів про юного чарівника засудили її слова. Колтрейн став одним з небагатьох учасників знімальної команди, хто відкрито встав на захист Роулінг.

"Я не думаю, що її слова були образливими. Не знаю чому, але в Твіттері є ціле покоління людей, які сидять і чекають, коли їх образять. Вони б не виграли війну, чи не так? - сказав 70-річний актор в коментарі Radio Times. - Не хочу в це встрявати через ненависть та інше лайно, яке мені не потрібно".

Коментарі Колтрейна потрапили в ЗМІ в день, коли Роулінг опублікувала нову книгу "Неспокійна кров" - детективний роман про серійного вбивцю, який переодягається в жіночий одяг. У відповідь на таку контроверсійну тему в Твіттері Роулінг оголосили "мертвою", а хештег #RIPJKRowling очолив рейтинг найбільш обговорюваних тем дня. "На згадку про Дж.К. Роулінг. Вона не мертва, але вона вбила свою кар'єру, гордо ненавидячи трансгендерів, і в будь-якому разі ніхто не буде за нею так сильно сумвати", - пишуть користувачі соцмереж.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Николас Карма рассказал, что во Львове на него напали хулиганы. Карма обратился к стражам порядка

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барских дал большой концерт в Киеве. Наталья Могилевская побывала на шоу и рассказала о своих эмоциях

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ирина Билык рассказала о своей личной жизни. Сердце певицы занято