RU  UA

Дізнатися

Помер відомий український фотограф Віктор Марущенко

Майстру документальної фотографії було 74 роки

Відомий український фотограф, художник і викладач Віктор Марущенко помер у віці 74 років. У вересні 2020 року стало відомо, що він хворий і потребує дорогого лікування. Сумною новиною в Facebook поділився куратор Ярослав Солоп.

Фото: facebook.com/viktor.marushchenko

"Не стало Віктор Марущенко. Велика втрата для України. Спасибі всім небайдужим, хто долучився до збору коштів на його лікування. Глибокі співчуття рідним", - написав він. Причина смерті фотографа не уточнюється.

Віктор Марущенко почав фотографувати в середині 70-х, в його об'єктив потрапляли відомі актори, музиканти, художники, а також знакові для української історії події, включаючи евакуацію населення після аварії на ЧАЕС, Революцію на граніті і народження Незалежності. Персональні та групові виставки Марущенко проходили в Україні і Європі, він створив власну школу фотографії, випускниками якої стали понад 1500 осіб.

Фото: facebook.com/viktor.marushchenko

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие