Лайм

Хвора на коронавірус Олена Шоптенко розповіла, як переносить інфекцію

Партнерка Олега Винника по "Танцях з зірками" звикає до життя без нюху

Олена Шоптенко, яку разом з Олегом Винником дискваліфікували з шоу "Танці з зірками", продовжує хворіти Covid-19. У Instagram хореограф розповіла про те, як поширений симптом коронавірусу вплинув на її харчування.

Фото: instagram.com/alena_shoptenko/

"Я чемпіонка Світу з ГРВІ, всі щорічні грипи і віруси мої. Це, скажімо так, моє слабке місце, ніколи не хвалилася імунітетом. Якийсь час навіть стала просто не помічати хвороби і все переносила на ногах. Але зараз я захворіла ковідом і, зізнаюся, це ні з чим не порівняти", - написала Шоптенко.

Серед симптомів, які Олена переносить найгірше - сильний кашель і неймовірна слабкість. Але найбільше її здивувала відсутність нюху і смаку.

"І так, 5 моїх стадій прийняття неминучого, а саме втрати смаку та нюху: 1. Це я, напевно, запшікала в ніс судинозвужувальні, тому і не відчуваю запахів. 2. Так це якийсь помідор, селера, броколі, банан пісний попався! 3. Взагалі не бачу сенсу їсти, якщо не розумієш що і який смак. 4. Ну нічого, поголодую трохи, ось і схудну. 5. Гаразд, їсти все одно щось потрібно, щоб хоч якісь вітаміни отримувати. Давай сконцентруємося на консистенції, - розповіла Шоптенко. - Так ось що я вам можу сказати. Поки найприємніші по консистенції - грейпфрути! Хоча я ніколи їх не любила".

У коментарях користувачі бажають Олені якнайшвидшого одужання і розповідають про свої симптоми коронавірусу:

"Нюх і смак втратила на 4 день, могла опустити ніс в банку з кавою і нічого, від слова зовсім, їла грейпфрут як помідор, абсолютно не відчуваючи терпкості і гіркуватості, чистила цибулю без сліз. Незвичайні відчуття, трохи дивно, страшно, адже не отримуєш радості від їжі. Минуло через 5 днів, повертається поступово".

"У мене теж пропав нюх: практично не відчуваю ні смак ні запах, температури немає, навпаки - знижена, а три дні божевільний головний біль".

"У мене наприклад нюх почав повертатися через 10 днів. Звичайно дуже незвично нічого не відчувати носом! Через час починає дратувати, накочує легка паніка: а раптом не відновиться зовсім?"

"Теж перенесла з відсутністю запаху і смаку, загальний стан був стерпним. Вже пройшло близько трьох місяців, запах так і не повернувся на 100%, не так гостро відчуваю".

  • Раніше Володимир Остапчук перехворів на коронавірус і описав його симптоми по днях. Найважчими виявилися перші 5 днів хвороби: за цей час у телеведучого розвинулася пневмонія.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято