RU  UA

Дізнатися

Канадська компанія купує права на Кубик Рубіка - через 46 років їх оцінили в мільйони доларів

У 1980 році про іграшку математика Ерно Рубіка дізнався весь світ

Канадська компанія-виробник іграшок Spin Master Corp. купує права на виробництво та розповсюдження популярної головоломки - Кубика Рубіка. Через 46 років існування іграшки їх вартість оцінили в $50 млн (1,4 млрд гривень).

Як пише CBC, таке рішення в компанії прийняли на тлі чергової хвилі популярності іграшки та зростаючого до неї інтересу. До того ж, як показують дослідження ринку, в дні карантину активно зростає попит на настільні ігри.

Популярну головоломку в 1974 році створив угорський учитель та шанувальник логічних задач Ерно Рубік. У 1980 році про його винахід дізнався весь світ. Через 46 років у світі продали 300 млн копій іграшки, при цьому велика їх частина розійшлася в Японії, де збірка Кубика Рубіка на швидкість стала особливо популярною.

До слова, світовий рекорд зі складання кубика в 2019 році встановив китайський спідкубер Du Yusheng - хлопець впорався із завданням всього за 3,47 секунди.

  • Раніше ЦРУ запропонувало людям пройти тест на уважність. На перший погляд головоломка здалася доволі простою, але ж в таких справах не буває без підступності. Спробуйте себе в ролі шпигуна.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие