Лайм

На конкурсі пейзажних фотографій назвали переможців 2020 року - ці кадри захоплюють та вражають

Фотоконкурс покликаний показати красу природи та розкрити талант авторів

Ось уже 13 років конкурс пейзажної фотографії Landscape Photographer of the Year закликає кращих фотографів Великобританії відзначити зачаровуючі пейзажі Сполученого Королівства. У 2020 році свої роботи представили тисячі претендентів, але лише обрані здобули перемогу.

Журі конкурсу оголосило переможців в головних номінаціях "Пейзажний фотограф року 2020" та "Молодої пейзажний фотограф року 2020". Також судді визначили фаворитів у інших категоріях - кожна багата зображеннями, які дають нове уявлення про чудові британські пейзажі. Нижче представлені роботи, які зайняли призові місця фотоконкурсу в 2020 році.

"Ліс" Кріса Фроста. Дорослий пейзажний фотограф року Фото: lpoty.co.uk

Титул дорослого пейзажного фотографа отримав Кріс Фрост за своє мальовниче фото лісу в англійському графстві Дорсет, а звання "Молодий пейзажний фотограф року" присуджується Джошуа Елфіку за його фотографію "Підрахунок овець".

"Підрахунок овець" Джошуа Елфік. Молодий пейзажний фотограф року Фото: lpoty.co.uk

Конкурс "Пейзажний фотограф року" є одним з найпрестижніших фотоконкурсів Великобританії. Він був заснований провідним пейзажним фотографом країни Чарлі Уейтом. Він професійно фотографує більш 50 років і зарекомендував себе як один з найвідоміших міжнародних пейзажних фотографів у світі. Фотограф опублікував 28 книг по фотографії і провів понад 30 персональних виставок в Європі, США, Японії та Австралії.

"Драма на маяку" Алекса Гжікі. Перемога в номінації "Твій погляд" Фото: lpoty.co.uk

"Пам'ятник Воллесу" Грема Маккея. Переможець "Історична Британія" Фото: lpoty.co.uk

"Рібблхед" Брайана Нунна. Переможець номінації "Лінії в пейзажі" Фото: lpoty.co.uk

"Шпаки західного пірсу" Адріана Міллса. Номінація "Ваша думка схвалена" Фото: lpoty.co.uk

"Вікно можливостей" Найджела Мортона Фото: lpoty.co.uk

"Замок Кілхурн" Гевіна Крозьє Фото: lpoty.co.uk

"Захисник" Аліна Уоллеса. Переможець категорії "Кращий нічний пейзаж" Фото: lpoty.co.uk

"Фантазія" Ніла Бернелла. Переможець в номінації "Чорно-біле фото" Фото: lpoty.co.uk

  • Німецьке співтовариство природного фотографії (GDT) оголосило переможців свого конкурсу European Wildlife Photographer of the Year ( "Європейський фотограф дикої природи"). Абсолютним лауреатом став Яспер Дуст з Нідерландів зі своїм кадром "Маска мавпи".
  • Міжнародний конкурс на кращу фотографію, зроблену з повітря, Aerial Photography Awards, назвав лауреатів. Головний приз дістався бельгійеві Себастьену Надю, який був оголошений найкращим аерофотографій 2020 року.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита