Лайм

Посміхатися. Через силу: яким був останній пост Михайла Жванецького в Instagram

Сатирик залишив невелике напуття для своїх шанувальників

6 листопада пішов з життя знаменитий одесит, народний артист України та Росії Михайло Жванецький - сатирику було 86 років. За кілька годин до звістки про його смерть, на сторінці гумориста в Instagram з'явився пост.

У своєму останньому повідомленні Жванецький закликає дописувачів завжди посміхатися незважаючи ні на що. "Посміхатися. Через силу. Фальшиво. Але обов'язково посміхатися", - свідчить напис на опублікованому знімку з портретом сатирика.

Можливо, останній пост був написаний не власником блогу, а його близькими, адже відомо, що останнім часом сатирик сильно хворів. За словами актриси Нонни Гришаєвої, у сатирика була онкологія - в січні 2020 року у артиста діагностували рак передміхурової залози.

Про погіршення стану Жванецького артистка дізналася від його дружини Наталії та сина Дмитра. "Днем отримали звістку від близьких Михайла Михайловича, що він поганий. Так що ми були готові до всього. І потім, це літо було першим, коли він не приїхав до Одеси - тяжко хворів", - розповіла одеситка Гришаєва сайту mk.ru.

  • Михайло Жванецький протягом півстоліття писав монологи та мініатюри, часто виступав з ними зі сцени і на телебаченні. theLime згадав кращі замальовки сатирика на різні теми.
  • Жванецький, як корінний одесит, часто згадував у своїх мініатюрах і про рідне місто. Збірка оповідань "Моя Одеса" увійшла до списку найбільш популярних творів сатирика. Ось головні цитати гумориста про Одесу та Україні в цілому.
  • Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять Михайла Жванецького і назвав себе великим шанувальником творчості сатирика.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Ми не спілкуємось: Дмитро Коляденко розповів про сварку з Іриною Білик

Дмитро Коляденко зізнався, що більше не спілкується зі своєю колишньою Іриною Білик через неприємну ситуацію

Дуже боляче: Світлана Тарабарова повідомила про втрату рідної людини

Українська співачка Світлана Тарабарова повідомила, що помер її батько – чоловікові було 70 років

Боролася з внутрішніми демонами: Lida Lee прокоментувала свій стан на тлі чуток про алкозалежність

Lida Lee розповіла про своє самопочуття на тлі заяв про проблеми з алкоголем - вона заявила, що боролася з власними демонами