Лайм

Усі знають Вєрку Сердючку, але забули її подругу Гелю - як і чим сьогодні живе зірка "СВ-Шоу" Радміла Щеголева

Вона стала матір'ю і продовжує розвивати акторську кар'єру

Наприкінці 1990-х років на екранах телевізорів у популярній програмі "СВ-Шоу" з'явилась скромна та красива дівчина Геля, яку зіграла українська актриса театру та кіно, телеведуча Радміла Щеголєва. theLime вирішив згадати її історію та з'ясувати, чим вона займається сьогодні.

Радміла ЩеголєваФото: Facebook / @schogoleva.r

Радміла Щеголєва народилася в Києві 23 березня 1973 року в творчій родині. Дід був заступником директора Академічного театру опери та балету УРСР імені Тараса Григоровича Шевченка, бабуся співала на його сцені, батько працював режисером в музичному театрі та викладав у Київській консерваторії.

"У школі я чітко розуміла, ким я хочу стати. У мене було два напрямки: медицина, точніше нетрадиційна медицина і акторська майстерність. Я не хотіла засмучувати тата, плюс було лінь займатися хімією і біологією, і я вибрала другий варіант", - зазначила Щеголєва в одному з інтерв'ю.

Отже після закінчення школи у дівчини навіть не виникало питання - куди саме вступити. Таким чином вона отримала освіту в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого.

Фото: Facebook / @schogoleva.r

Акторську кар'єру Радміла почала в Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки, де вона пропрацювала з 1995 по 1996 рік. Грала в дитячому спектаклі "Догори ногами", проте дівчину не влаштовувала ця роль.

У 1995 році дебютувала також в кіно - у серіалі "Острів кохання".

Фото: Facebook / @schogoleva.r

Після того, як її акторська кар'єра в театрі не склалася, вона прийшла на проби передачі "СВ-шоу", прочитала там вірш Тараса Шевченка, посміялася і навіть не думала про те, що їй вдасться роздобути цю роботу. На той момент Щеголєва навіть не знала, хто такий Андрій Данилко.

"СВ-шоу" виходило в ефір з 4 листопада 1997-го по 4 травня 2002 року на телеканалі "1+1". Його вели Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки та його помічниця Геля (Радміла Щеголєва), яка рідко мала репліки. Данилко спілкувався із запрошеними знаменитостями на сцені, стилізованій під спальний вагон поїзда.

Після затвердження на це шоу за Радмілою закріпилася роль так званого "обслуговуючого персоналу" з мінімумом реплік, у незграбних сукнях і фіолетовій перуці.

Паралельно зі зйомками в шоу дівчина також грала в югославському фільмі "Білий костюм" і в картині "Чорна рада". Пізніше Щеголєва напросилася на гастролі з театром Данилка, де грала в різних сценках балерину та вчительку. Також вона мріяла зіграти в мюзиклі, однак тоді Андрій Данилко почав більше цікавитися музикою, а не театром.

Фото: Facebook / @schogoleva.r

Але Радміла довго не витримала жорсткий гастрольний графік, через три роки вона покинула цей проект та поїхала просто під час гастролей.

Тоді в ЗМІ ходили чутки, що з театру Вєрки Сердючки Радмілу вижила Інна Білоконь - актриса, яка досі грає маму Вєрки Сердючки, а також, що вона не товаришувала з колективом. За словами Щеголєвої, це не так. Вона ладнала зі звукооператором Андрієм Цістановим та з Ігорем Дремлюженко, який займався декораціями. З Данилком Радміла залишилася в хороших дружніх стосунках.

Незадовго до останніх гастролей їй вирізали апендицит, але операція не допомогла. Актриса виступала на знеболюючих, а потім ліки перестали допомагати, і довелося все покинути. Потім дівчина дуже сильно хворіла, а лікарі довго не могли поставити їй правильний діагноз.

Фото: Facebook / @schogoleva.r

Після цього Радміла Щеголєва вирішила відкрити з друзями рекрутингове агентство, а також займатися громадською діяльністю.

C 2007 року перебуває в трупі Російського незалежного театру.

Фото: Facebook / @schogoleva.r

Що відомо про особисте життя Радміли Щеголєвої

Вперше Радміла Щеголєва вийшла заміж у 23 роки. Однак цей шлюб незабаром розпався через її постійні гастролі. Як зазначила сама актриса, щодо цієї людини вона завжди дуже вагалася.

З другим чоловіком, Андрієм Гладенком, Радміла познайомилася, коли він прийшов лагодити їй розетку.

Андрій та Радміла Фото: Facebook / @schogoleva.r

У цьому шлюбі вона нарешті знайшла сімейне щастя і стала мамою в 41 рік. Її старшому синові Дмитру - 6 років, а молодшому Артему - 4 роки.

В останні роки актриса зосередилася на родині та громадській діяльності. У той же час вона продовжує зніматися в кіно: в 2019 році вона зіграла епізодичну роль у фільмі "Папік", а також в серіалі "Жива вода". Кадрами зі зйомок актриса часто ділиться на сторінці у соцмережі Facebook.

Фото: Facebook / Валентин Касьян

А в 2020 році вийшов багатосерійний фільм "ДАУ" про життя лауреата Нобелівської премії, фізика Льва Ландау. В ньому Щеголєва зіграла Кору (Нору) Ландау та знялася зі своєю матір'ю Лідією. Він включає 14 змонтованих фільмів різної тривалості, які, починаючи з 24 квітня 2020 року, викладаються на офіційному сайті проекту.

Фото: Facebook / @schogoleva.r

В образі Кори Ландау Фото: Facebook / @schogoleva.r

Раніше в мережі з'явилися фотографії "розкішної" 12-кімнатної квартири в "будинку із зіркою" на Хрещатику, яку приписали Андрію Данилку. 47-річний артист здивувався, що його смак могли порахувати настільки "жахливим".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші