RU  UA

Дізнатися

У 73-ту річницю весілля на Єлизаветі II помітили особливу прикрасу - свого часу її носила королева Вікторія

Всього в колекції британської королеви налічується близько ста брошок

У колекції 94-річної Єлизавети II чимало дорогоцінних прикрас, але особлива пристрасть британської королеви - брошки. У кожного аксесуара є своя історія та призначення. Наприклад, брошку, яку монархиня отримала в день сходження на престол, вона одягає лише в особливих випадках, тому в день 73-й річниці весілля вона вибрала саме її.

Прикраса називається "Платинова хризантема" і складається з сапфіра, обрамленого 12 діамантами. Свого часу цю брошку носила королева Вікторія - аксесуар був подарунком принца Альберта за день до їх весілля 9 лютого 1840 року.

Портрет Єлизавети II і принца Філіпа в честь їх 73 річниці весілля Фото: instagram.com/theroyalfamily

Єлизаветі II брошка дісталася в день сходження на престол. Одягає її королева тільки по урочистих приводах, наприклад на хрестини онуків, для зйомок різдвяних портретів та на важливі прийоми.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Всього в колекції Єлизавети II налічується близько ста брошок. Їх можна розділити на кілька категорій: по коштовним каменям й матеріалам, цінності та формі. У дорогоцінних прикрасах переважають діаманти, а в останній категорії - банти.

  • Єлизавету II коронували в Британії 67 років тому. У важкій короні та розшитій золотом сукні Єлизавета II вперше вийшла до народу в статусі королеви. Згадуємо, як це було .

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие