RU  UA

Дізнатися

У ДТП під Львовом загинув засновник Lviv Fashion Week - дизайнер Петро Нестеренко-Ланько

Йому було всього 37 років

У понеділок ввечері, 23 листопада, в ДТП загинув відомий дизайнер, засновник та куратор Lviv Fashion Week Петро Нестеренко-Ланько. Аварія сталася близько 22:10 в селі Бартатів Львівської області.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА. Відзначається, що дизайнер потрапив під колеса автомобіля. Отримані травми були не сумісні з життям, і Петро помер до приїзду швидкої. Йому було всього 37 років.

Фото: facebook.com/petro.nesterenkolanko

Уточнюється, що ДТП сталася на добре освітленому пішохідному переході. Коли Нестеренко-Ланько переходив дорогу, на нього наїхав автомобіль Nissan, за кермом якого був 34-річний львів'янин. З якої причини водій не помітив пішохода, поки не відомо.

Петро Нестеренко-Ланько народився у Львові 20 квітня 1983 року. Вперше про кар'єру дизайнера він задумався в 12-річному віці і вже через кілька років майбутній модельєр представив свою першу колекцію. Наряди з серії "Пори року" були не зовсім такі, якими ми звикли бачити їх на прилавках магазинів - речі були створені з пивних кришок.

Згодом Петро заснував Львівський тиждень моди, де щороку українські дизайнери представляли свої нові колекції.

Новина про смерть Нестеренко-Ланько стала несподіванкою для всіх його друзів та колег. Вони публікують в соцмережах слова скорботи і діляться теплими спогадами про дизайнера.

Фото: facebook.com/petro.nesterenkolanko

  • 23 листопада у Львові попрощалися з народним артистом України та Росії, театральним режисером Романом Віктюком. Артист помер 17 листопада на 86 році життя.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие