RU  UA

Дізнатися

Time вперше вибрав дитину року - хто удостоївся цього звання

Переможця обирали серед 5 тисяч претендентів у віці від 8 до 16 років

У 2020 році американський журнал Time вперше в своїй історії вибрав дитинe року. Ця номінація з'явилася в зв'язку з тим, що в минулому році в категорії "Людина року" перемогла 16-річна еко-активістка Грета Тунберг.

Звання "Дитина року" редакція привласнила 15-річній дівчинці зі штату Колорадо Гітанджалі Рао. Переможницю вибрали серед п'яти тисяч претендентів у віці від 8 до 16 років, сказано на сайті видання.

Гітанджалі Рао Фото: time.com

Дівчинку відзначили за винахід мобільного пристрою для виявлення домішок свинцю в питну воду. Крім того, вона розробила програму, яка за допомогою штучного інтелекту може виявити ознаки цькування в інтернеті.

"Моя мета - не тільки створення власних пристроїв для вирішення проблем світу, а й в тому, щоб надихнути інших робити те саме. Тому що я на своєму досвіді знаю, як це важко, коли не бачиш нікого, схожого на себе. І ось що я хочу сказати: якщо я можу щось зробити, то і ви можете, і хто завгодно може", - розповіла Рао в інтерв'ю Time.

Журнал також визначив і п'ятірку фіналістів, до якої увійшли юні науковці та винахідники. Однак досягнення Рао вразили комісію найсильніше, тому що вона знайшла застосування високих технологій в звичайному житті.

  • Раніше журнал Time оновив список 100 найвпливовіших людей року, включивши в нього 17 знаменитостей з світу мистецтва і розваг, "чиї ідеї, приклад і талант змінюють світ, в якому ми живемо". Читайте на theLime про найцікавіших учасників цього почесного рейтингу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Сергій Притула показав рідкісне фото з донькою та ніжно звернувся до неї

Волонтер Сергей Притула обнародовал волшебные кадры с маленькой дочерью. Ребенку исполнилось три года

Керівниця фан-клубу Олега Винника обурилася через хейт співака: що відомо

Руководительница официального фан-клуба Олега Винника Валерия Барон прошлась по критиканам артиста. Она возмутилась из-за последних высказываний Геннадия Ветера

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук в период полномасштабной войны живет в Киеве и занимается актерством – что известно о жизни знаменитости