Лайм

"Перші ластівки. Zалежні": що покажуть у першому українському серіалі-антології

Прем'єра першої серії очікується вже в грудні

Коли восени минулого року Новий канал випустив у ТБ-політ "Перших ластівок", про серіал говорила вся Україна. Підняті в ньому теми настільки зачепили та вразили суспільство, що його подивилися мільйони глядачів, а проморолики перемогли на фестивалі Ukrainian Design: The Very Best Of. Титри, концепт лого та соціального проморолика отримали срібло на тому ж фестивалі. Також логотип серіалу переміг у категорії Concept Logo престижного конкурсу Promax BDA Europe.

14 грудня о 21:00 на каналі відбудеться прем'єра 2-го сезону, який отримав назву "Перші ластівки. Zалежні". Це не сюжетне продовження першого сезону, а абсолютно нова історія з новими персонажами. Сюжетні лінії Дена, Ніка, Феді, Лери та Каті завершилися у першому сезоні.

"Спершу я хотів написати продовження історії першого сезону, але відразу зрозумів, що це згубна ідея - всі лінії персонажів були закриті. Якби продовжив минулорічну історію, це була б фабула, висмоктана з пальця, - зізнався сценарист і шоуранер серіалу Євген Тунік. - Тому ми першими в Україні вирішили створити серіал-антологію. Для мене це ризик, тому що глядач буде чекати нових героїв. До такого формату в нас поки що не звикли, але до "Американської історії жахів" свого часу теж звикали, тож будемо потихеньку привчати глядача".

На замітку: "Американська історія жахів" - один із найвідоміших серіалів-антологій. Його "фішка" в тому, що кожен сезон задуманий як самостійний міні-серіал з власною сюжетною лінією, але головні актори можуть переходити з сезону в сезон.

Zалежні

"Перші ластівки. Zалежні"Фото: Новий канал

Латинська Z у "заголовку" другого сезону з'явилася там не просто так – вона має смислове навантаження.

"Ми довго шукали назву, яка б характеризувала кожного з персонажів серіалу, відображала сюжетні лінії і мала актуальний соціальний меседж. Сьогодні слово "залежність" для кожного має своє значення: хтось залежний від алкоголю або наркотиків, хтось – від соціальних мереж, комп'ютерних ігор або казино. Також вона асоціюється з тісним зв'язком двох або кількох людей, – пояснив Євген Тунік. – Мені здається, що ми всі певною мірою залежні. Такі ж і герої другого сезону "Перших ластівок". Причому як доросле, так і молоде покоління. Кожен з них має свою темну і світлу сторони, кожен має свою залежність. Наскільки вона небезпечна в розрізі сьогодення? Це ми і спробуємо показати. А латинська Z на початку назві сезону дає розуміння, про кого серіал: про молодих людей – сьогоднішніх 18-20-річних".

Соціальна місія

"Перші ластівки. Zалежні"Фото: Новий канал

Піднімаючи надважливі соціальні теми в серіалі "Перші ластівки. Zалежні", Новий канал не міг не заручитися підтримкою відповідних організацій. Адже потрібно не лише показати наявність проблем, а й знайти можливості для їх вирішення. Саме тому в новому сезоні "Перші ластівки" продовжили роботу з Національною гарячою лінією "Ла Страда-Україна" та залучили до співпраці експертів у боротьбі з сексуальним насильством в інтернеті – освітній проект #stop_sexтинг.

"Ми знову вирішили взяти за основу гостру соціальну тему і залучити до неї увагу громадськості. Наша мета – зробити так, щоб "Перші ластівки. Zалежні" були не черговим прохідним телепродуктом, а серіалом, який змінює світ на краще", – додав шоуранер.

Улюблені актори в нових образах

Фото: Новий канал

Хоча персонажі другого сезону "Перших ластівок" і нові, більшість ролей зіграють актори з першого сезону – Олександр Рудинський, Максим Девізоров, Максим Самчик, Олег Гоцуляк, Таїсія Щурук, Олександр Бегма, Вікторія Литвиненко.

"Ще під час підготовки до зйомок другого сезону ми запропонували акторам "Перших ластівок" зіграти нових персонажів. Але кастинг це не скасувало. Нарівні з іншими акторами вони проходили відбір, всі були в рівних умовах. І ролі отримали ті, хто зміг на 100% вжитися в нові образи, – продовжив Тунік. – Моїм головним завданням як продюсера було роздивитися в акторі нові грані. Тому Саша Рудинський грає абсолютно нову для себе роль, а героїня Таї замість забитої дівчинки стала секс-бомбою. Ці несподівані перевтілення дуже здивують глядача!"

Нові обличчя та легенда українського кіно

Ада РоговцеваФото: Новий канал

Не обійшлося й без поповнення в акторському касті. У другому сезоні ви побачите талановитих молодих актрис Анастасію Пустовіт (відома за головними ролями у фільмі "Коли падають дерева" і серіалу "Таємниці"), Анастасію Рулу (зіграла головну роль у серіалі "З вовками жити..."), а також добре відомих Віталія Салія, Романа Ясіновського, Олену Стефанську. А ще у другому сезоні "Перших ластівок" з'явиться легенда українського кіно Ада Роговцева.

"Хоча моя роль у "Перших ластівках. Zалежні" не головна, вона дуже важлива. Адже на ній зав'язані сюжетні лінії, завдяки яким режисери піднімають важливу тему: виховання дітей, участь в цьому процесі бабусь. Це мене й зацікавило, – зізналася Ада Роговцева. – У команді "Перших ластівок" практично всі одне одного вже знають і люблять. Робота тут налагоджена. Я дуже ціную, коли люди все розуміють з півслова, з півруху. Тут це відчувається".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко