Лайм

Садибу Майкла Джексона продали за $22 мільйони - спочатку за неї просили майже в п'ять разів більше

На початку торгів ранчо коштувало $100 мільйонів

Садиба Майкла Джексона "Неверленд" продана мільярдерові Рону Берклі, який був компаньйоном поп-короля з фінансових питань і співзасновником інвестиційної фірми Yucaipa Companies.

Як пише Wall Street Journal, володіння співака обійшлися бізнесменові в $22 мільйони, хоча п'ять років тому за особняк хотіли виручити майже в п'ять разів більше. Садиба розташована в Каліфорнії, приблизно в 65 кілометрах від Санта-Барбари.

Фото: Jim Bartsch

Майкл Джексон купив маєток в 1987 році за $19,5 мільйона, проте в 2008 році через фінансові труднощі продав частку ранчо інвестиційній компанії Colony Capital. У 2015 році "Неверленд" виставили на продаж за $100 мільйонів, потім ціну кілька разів знижували.

Площа маєтку становить понад 1000 гектарів. Там є 22 будівлі, одне з яких - це житловий особняк площею понад 1000 квадратних метрів. Також є гостьові будинки, баскетбольний майданчик, тенісний корт, власний кінотеатр.

Коли там жив Майкл Джексон, то на території садиби були ще атракціони, колесо огляду та залізниця. Співак також тримав на ранчо орангутангів та слона. На химерному квітковому годиннику перед будівлею було написано Neverland.

  • Нагадаємо, що в 2019 році канал HBO випустив скандальний фільм "Залишаючи Неверленд", в центрі якого опинилися 36-річний Уейд Робсон і 40-річний Джеймс Сейфчак. Обидва звинуватили Майкла Джексона в педофілії і розповіли про сексуальні стосунки, які нібито мали з музикантом ще в юному віці, перебуваючи в маєтку "Неверленд".
  • Незабаром після виходу картини сім'я Джексона звинуватила її творців в наклепі та подала в суд. У грудні цього року спадкоємці поп-короля виграли апеляційний позов проти каналу HBO.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків