Лайм

Кращі новорічні мюзикли з 2000-х, які можна переглядати вічно

Що подивитися, щоб відчути святкову атмосферу

У Новий рік кожен вибирає свій формат свята - хтось їде в гості до друзів, хтось катається на ковзанах в центрі Києва, а хтось хоче насолодитися святковою атмосферою вдома. Якщо ви вибрали останній варіант, рекомендуємо вам переглянути новорічні мюзикли 2000-х, які точно піднімуть вам настрій. theLime вирішив нагадати про найкращі з них, в яких знялися українські знаменитості.

"Вечори на хуторі біля Диканьки" (2001)

"Вечори на хуторі біля Диканьки" вважається одним з найяскравіших мюзиклів 2000-х років з українськими зірками. Як відомо, він знятий за мотивами твору прозаїка і драматурга Миколи Гоголя "Ніч перед Різдвом".

Цей музичний фільм розповідає про кохання коваля Вакули (Олег Скрипка) до норовливої красуні Оксани (Ані Лорак) і його пригоди в ніч перед Різдвом.

Фільм складається з двох серій. Дія першої серії відбувається в українському селищі Диканька. У другій частині глядач разом з головним героєм переноситься в Петербург, щоб звідти з черевичками повернутися в рідну Диканьку.

"Попелюшка" (2002)

"Попелюшка" - російсько-український фільм-мюзикл, знятий за мотивами казки Шарля Перро. Це всім відома з дитинства історія про юну дівчину, яку зневажають самолюбна мачуха і зведені сестри.

Одну з головних ролей у мюзиклі виконав український артист Андрій Данилко. Він грає Брунгільду, зведену сестру Попелюшки. Також у фільмі знялися українські актори Володимир Горянський, Віталій Лінецький, Ольга Сумська, Євген Паперний, співачка Таїсія Повалій, групи "ВІА Гра" і Green Grey та співак Олег Скрипка.

"За двома зайцями" (2003)

Мюзикл "За двома зайцями" знятий за мотивами однойменної п'єси драматурга Михайла Старицького та художнього фільму 1961 року. Однак дія в мюзиклі розгортається у сучасних реаліях.

Стиліст-перукар Олексій Чижов перетворює перукарню №27 в салон краси "Клеопатра", при цьому витрачаючи позичені гроші директора ринку. Щоб уникнути загроз цілий рік мести ринок, Олексій звертає увагу на Тоню Коровяк, спадкоємицю мережі супермаркетів, яку тільки що вигнали з "Фабрики зірок".

"Сорочинський ярмарок" (2004)

"Сорочинський ярмарок" - комедійний мюзикл за мотивами однойменного твору прозаїка і драматурга Миколи Гоголя.

Дія музичного фільму розгортається в містечку Сорочинці, куди з усіх кінців світу щороку прибувають торговці, співаки, актори, цигани і навіть чорт, вигнаний за чесноту з пекла. Вони організовують знаменитий Сорочинський ярмарок.

У "Сорочинському ярмарку" багато персонажів і кілька сюжетних ліній, однак все крутиться навколо теми любові головних героїв: дочки багатого торговця пшеницею Параски і простого хлопця Грицька.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Лідер гурту "МЕРІ" пригадав Олегу Виннику форму російського офіцера

Лідер гурту "МЕРІ" Віктор Винник висловився про Олега Винника, який живе за кордоном під час війни

Вєрка Сердючка раптово скасувала виступ на фестивалі

Вєрка Сердючка не виступатиме на фестивалі ATLAS UNITED 2024 - команда Андрія Данилка назвала причину скасування виступу

Племінник Ольги Сумської відповів, чи порозумівся з акторкою після конфлікту в мережі

Український актор В'ячеслав Хостікоєв розповів, чи порозумівся зі своєю тіткою Ольгою Сумською після його інтерв'ю про Антоніну Паперну в Москві