Лайм

3 пісних салати на Святвечір: чим порадувати сім'ю на свято

Якими стравами урізноманітнити святковий стіл

Напередодні Різдва чимало господинь задаються питанням - які страви поставити на святковий стіл, щоб вони були і пісними, і ситними, і смачними. theLime вирішив поділитися з вами простими рецептами пісних салатів на Святвечір, які сподобаються вашим рідним.

Салат з печених овочів

Інгредієнти: буряк (1-2 шт.), гарбуз (400 г), корінь селери (1 шт.), червона цибуля (2 шт.), зелень (петрушка, базилік, кінза), цибуля-шалот (1 шт.), часник (2 зубчики), винний оцет (1 ст. л.), гірчиця із зернятками (2 ст. л.), мед (1 ст. л.), оливкова олія, сіль, перець.

Необхідно вимити всі овочі, потім почистити гарбуз, червоний лук, часник і цибулю-шалот. Гарбуз і селеру нарізати скибочками завтовшки 1,5 см, червону цибулю порізати крупно, а також подрібнити цибулю-шалот.

Зелень промити під проточною водою, покласти на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу. Потім дрібно нарізати.

Розігріти духовку до 200°С. Загорнути буряк у фольгу і покласти запікатися приблизно на 1 годину. Потім вийняти, почистити і нарізати часточками.

Застелити деко або форму для запікання пергаментом, викласти гарбуз, селеру і червону цибулю, скропити олією, посолити і поперчити. Запікати приблизно 30 хвилин при температурі 180°С.

Далі необхідно зробити заправку для салату: часник дрібно порізати, додати подрібнену цибулю-шалот, полити оцтом, посолити, поперчити, дати трохи настоятися. Потім додати мед, гірчицю і оливкову олію.

Запечені овочі викласти у салатник, заправити, посипати дрібно нарізаною зеленню, перемішати.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Салат з двох видів квасолі

Інгредієнти: квасоля темно-червона (150-200 г), квасоля зелена стручкова (400 г), шампіньйони свіжі (400 г), зелень (кріп, кінза), часник (1-2 зубчики), спеції за смаком.

Печериці промити під проточною водою, нарізати. Відварити 5-10 хвилин в киплячій підсоленій воді.

Зелень помити, дрібно нарізати. Часник почистити і дрібно нарубати.

Розігріти сковороду, на неї викласти печериці, обсмажити з вершковим маслом, додати заморожену стручкову квасолю, протушкувати 5-7 хвилин, а в самому кінці - відварену червону квасолю і протушкувати ще 2-3 хвилини.

Викласти в салатник гриби і квасолю, додати часник і нарізану зелень, а також спеції за смаком.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Салат з капусти і солодкого перцю

Інгредієнти: капуста білоголова або пекінська (1 качан), солодкий перець (1-2 шт.), зелена цибуля (1 пучок), рослинна олія (2 ст. л.), сіль, перець.

Капусту помити, почистити від верхнього листя, розрізати навпіл, нашаткувати.

Солодкий перець вимити під проточною водою, розрізати, видалити насіння і серцевину, нарізати тонкою соломкою.

Зелену цибулю промити, дрібно нарізати.

Змішати в салатнику цибулю, капусту і солодкий перець. Додати сіль, мелений перець або інші спеції за смаком. Заправити салат олією і подати до столу.

Смачного!

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також