Лайм

В пам'ять про Девіда Боуї вийде триб'ют-альбом - він об'єднає кавери на хіти співака

Платівка вийде 28 травня

Британський лейбл BBE Music анонсував вихід триб'ют-альбому Modern Love, який присвячений Девіду Боуї. У платівці зібрані кавери зарубіжних артистів на знамениті треки співака.

Як пише Pitchfork, реліз альбому запланований на 28 травня 2021 року. У записі платівки взяли участь близько 20 гуртів та виконавців, в тому числі Helado Negro, Khruangbin, Jeff Parker, We Are KING та інші.

Фото: Getty Images

BBE Music зібрав цей триб'ют, щоб підкреслити зв'язок Боуї зі звуками соулу, джазу, фанку, госпела і R&B, які вплинули на його творчість.

Лейбл вже представив обкладинку Modern Love, яку намалювала художниця Корі Мас, а також поділився першим синглом, який увійшов до альбому - це кавер групи We Are KING на пісню Space Oddity.

Фото: Cori Maass

Учасниці колективу відзначили, що це їхня улюблена пісня в репертуарі Девіда Боуї, тому вони вирішили переспівати саме її.

We Are KING - Space Oddity

David Bowie - Space Oddity

Девід Боуї помер 10 січня 2016 після довгої боротьби з раком. За роки своєї музичної кар'єри він продав більше 136 мільйонів своїх платівок і увійшов в десятку найуспішніших артистів в історії популярної музики Великобританії.

У 2004 році журнал Rolling Stone помістив Боуї на 39-е місце в рейтингу "100 найкращих виконавців рок-музики всіх часів" і 23-е - в рейтингу "100 найкращих вокалістів всіх часів".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії