RU  UA

Дізнатися

Паралізований скелелаз на візку піднявся на один з найвищих хмарочосів Гонконгу

Використовуючи силу рук, чоловік піднявся на 250 метрів

Атлет з паралічем нижніх кінцівок Лай Чі-вай пристебнувся до інвалідного візка і піднявся на один з найвищих хмарочосів Гонконгу. Підйом на 250 метрів зайняв більше 10 годин і був присвячений збору коштів для пацієнтів з травмами спинного мозку, пише CNN.

"Я був дуже наляканий. Піднімаючись на гору, я можу триматися за камені або невеликі отвори, але цього разу я міг покластися тільки на мотузку, яка мене тримала", - сказав він.

Фото: CNN

37-річний Чи-вай залишився паралізованим нижче пояса після автомобільної аварії в 2011 році. До цього він був чотириразовим чемпіоном Азії зі скелелазіння, і не закинув спорт навіть після травми.

"Можна лазити по горах навіть в інвалідному візку. У якомусь сенсі я забув, що я інвалід. Я все ще можу мріяти і робити то, що мені подобається, - сказав він. - Деякі люди не розуміють труднощів людей з обмеженими можливостями, думають, що всі ми слабкі, що нам потрібна допомога, жалість. Так не має бути. Люди з обмеженими можливостями можуть сяяти, створювати можливості, сподіватися. Не потрібно дивитися на них, як на слабких".

Своїм сходженням Лай Чі-вай зібрав понад 670 тис. доларів пожертвувань.

  • Читайте на theLime, як люди щедро віддячили бездомному, який повернув 80-річній бабусі загублений гаманець. Зворушлива історія змінила життя чоловіка і надихнула його допомогти іншим.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Израиль выступил на Евровидении-2024 во втором полуфинале 9 мая – Эден Голан сначала освистали, а затем аплодировали ей

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступал и какими были результаты голосования

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали известны имена новых финалистов после проведения второго полуфинала Евровидения 2024 – как выглядит таблица результатов, кто в финале