Лайм

Український блогер розкритикував "1 + 1", і тепер може втратити канал на YouTube з тисячами підписників

Канал Geek Journal можуть видалити назавжди

YouTube може назавжди видалити український канал Geek Journal - Новини кіно та серіалів через скарги каналу "1+1", чий контент критикував його ведучий Тайлер Андерсон.

У Facebook відеоблогер, за оглядами якого стежить 100 тисяч чоловік, розповів, що на канал надійшло чотири страйки (скарги) з трьох можливих. Андерсон стверджує, що "1+1" поскаржився на Geek Journal за порушення авторських прав, хоча обмежене використання частин відео в оглядах відповідає принципу "fair use" і дозволяє працювати кіноблогерам в усьому світі.

Тайлер Андерсон називає поведінку "1+1" цензурою і пов'язує її з недавнім відео, в якому він розкритикував серіали і шоу каналу.

"Їм нібито не подобається, що у нас у відео дворічної давності з'явився шматочок їх контенту, який ми використовували на правах fair use. Ні Universal, ні Worner Bros. до нас з цієї причини не прикопувалися, - сказав блогер. - Коли ти починаєш говорити в очі правду, їм це не подобається. Вони хочуть створити ілюзію, інформаційну бульбашку, що у них там все супер. Я бачу в цьому неправильні дії і наступ на свободу слова".

Блогер не опускає рук і має намір боротися за майбутнє свого каналу. "Ми будемо подавати апеляцію проти страйків, які закинули всупереч fair use. Як наслідок, ютуб може прийняти наше оскарження і страйки знімуть. За найгіршим сценарієм, в "1+1" впроваджуватимуть липку цензуру до кінця, і справа піде в суд", - сказав він.

Огляди на Geek Journal виходять вже 5 років, і він став першим україномовним каналом про кіно, який отримав багатотисячну аудиторію.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустить.

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці