RU  UA

Дізнатися

Російські зірки 90-х поповнили список небажаних осіб в Україні: хто відзначився

Найближчими роками виконавиці не зможуть погостювати в Україні

Російські співачки 90-х Альона Апіна та екс-учасниця гурту "Стрелки" Юлія Беретта потрапили до так званого чорного списку Мінкульту України - переліку осіб, які становлять загрозу для національної безпеки держави.

Як зазначає Мінкульт, артистки були внесені до переліку небажаних осіб за клопотанням СБУ, яке надійшло до міністерства в 14 січня. Причиною цьому стали незаконні візити співачок до окупованого Росією Криму, а також неоднозначна позиція Олени Апіної, яка в інтерв'ю Deutsche Welle так і не визначилася, кому належить півострів.

"Наш Крим, не наш Крим - у мене дуже складне ставлення до подій, - заявила Апіна. - З одного боку, звичайно, він наш, а з іншого боку, звичайно, він не наш. Звичайно, хочеться, щоб він був наш, і хочеться, щоб ми все це вирішили якось полюбовно".

У 2017 році Апіна також була помічена на концерті в Архангельську, який пройшов зі слоганом "Крим наш". Після цього співачку внести до волонтерської бази "Миротворець", яка також фіксує подібні випадки загрози національній безпеці України.

Що ж стосується Юлії Беретти, співачка неодноразово відвідувала окупований Крим, при цьому відкрито висвітлювала свої незаконні поїздки в соцмережах. Останній раз виконавиця була помічена на півострові в 2020 році.

  • Раніше російському співакові Філіпу Кіркорову, ярому прихильникові політики "кращого президента" Володимира Путіна, заборонили в'їзд до Литви на 5 років "за виправдання окупації Криму". При цьому епатажний виконавець досі залишається народним артистом України.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини «Батьківщини-Матері»

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии