Лайм

3 прості та смачні рецепти для ласунів: що приготувати в Міжнародний день десерту

Побалуйте свою родину смаколиками

1 лютого у всьому світі святкують Міжнародний день десерту. І якщо ви любите готувати, але часу на складні десерти, як, наприклад, торт Наполеон, у вас немає, радимо звернути увагу на прості десерти без випічки. theLime підібрав для вас кілька цікавих рецептів.

Полуничний тірамісу

Інгредієнти: яйця (2 шт.), цукор (90 г), сік лимонний (1 ч. л.), сир маскарпоне (250 г), сік апельсиновий (100 мл), печиво савоярді (200 г), лікер апельсиновий (60 мл), полуниця (300 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

  • Полуницю промити під проточною водою, висушити на паперових рушниках, порізати
  • У чашу блендера влити лікер, апельсиновий сік і нарізану полуницю - зробити з цього пюре.
  • Відокремити білки від жовтків.
  • Білки і цукор (45 г) перекласти в чашу для міксера і збити до стійких піків.
  • В іншому посуді збити жовтки з цукром. Потім додати маскарпоне і перемішати. Слідом додати збиті білки і все добре перемішати.
  • Взяти посуд, в який ви будете викладати десерт. На самий низ кладемо печиво савоярді, попередньо вмочивши його в пюре з полуниці та лікеру.
  • На дно форми викласти шар печива, потім шар крему, потім знову печиво і крем і т.д.
  • Поставити десерт в холодильник - приблизно на 4-6 годин.
  • Перед подачею десерт можна прикрасити ягодами або натертим шоколадом.

Банановий торт

Інгредієнти: масло вершкове (100 г), печиво пісочне (250 г), цукрова пудра (50 г), банани (2 шт.), сирна маса (250 г), крем-сир (100 г), горіхи.

Фото: pixabay.com

Приготування:

  • Вершкове масло розм'якшити - або виставити його за пару годин до початку приготування десерту, або підігріти в мікрохвильовці.
  • Пісочне печиво поламати на шматочки, потім подрібнити в блендері або за допомогою качалки в крихту. Перемішати печиво з розтопленим вершковим маслом.
  • Взяти роз'ємну форму для випічки, змастити її маслом, викласти на дно масу з печива, добре утрамбувати.
  • Сирну масу в окремій мисці змішати з крем-сиром і цукровою пудрою.
  • Викласти крем на корж з печива, потім - шар банана. Так можна повторити кілька разів.
  • Прикрасити зверху торт горіхами і фруктами і прибрати його на 2-3 години в холодильник.

Тарт з авокадо

Інгредієнти: авокадо (4 шт.), молоко кокосове (4 ст. л.), мигдаль (200 г), мед (2 ст. л.), банани (1 шт.), лимони (0,5 шт.), фініки (15 шт.), стружка кокосова, ягоди.

Фото: pinterest.com

Приготування:

  • Мигдаль необхідно залити водою і залишити так приблизно на 2 години, а краще на ніч.
  • Фініки очистити від кісточок.
  • Висипати фініки і мигдаль в чашу блендера, перемолоти їх до однорідної консистенції.
  • Взяти форму для випічки з бортиками, викласти в неї горіхово-мигдалеву суміш і прибрати в холодильник.
  • Банан очистити від шкірки, порізати на середні шматочки.
  • Авокадо очистити від шкірки, вийняти кісточки, викласти м'якоть в блендер. Додати туди шматочки банана, мед, сік лимона і кокосове молоко. Збити все разом блендером.
  • Викласти отриману масу на горіхово-фініковий корж.
  • Прикрасити кокосовою стружкою, ягодами і прибрати на 4 години в холодильник або морозилку.

Раніше ми розповіли, як приготувати улюблені солодощі з дитинства.

Читайте також на theLime про те, як приготувати шоколадний пудинг з фініками, який любить Кейт Міддлтон.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також