RU  UA

Дізнатися

Папа Франциск оголосыв нове свято: коли святкуватимуть День бабусь, дідусів і літніх людей

Понтифік вказав на важливість відносин онуків з бабусями та дідусями

Кожна четверта неділя липня стане Всесвітнім днем бабусь, дідусів і літніх людей. Про введення нового свята оголосив Папа Римський Франциск, пише Vatican News.

"Про дідусів і бабусь часто забувають, і ми забуваємо про це багатство збереження коренів і передачі досвіду, отриманого людьми похилого віку", - наводить джерело цитату понтифіка.

Папа Римський Франциск Фото: Instagram / Pope Francis

Папа Франциск підкреслив важливість взаємин онуків з бабусями і дідусями, "адже як говорив пророк Йоіл, бабусі й дідусі, бачать сни своїх онуків". Разом з цим "молоді, черпаючи сили у своїх дідусів і бабусь, будуть йти вперед і пророкувати".

Як додав голова католицької церкви, люди похилого віку нагадують молодшим поколінням про важливість збереження коренів народів, про зв'язок між різними поколіннями.

Кожна четверта неділя липня - невипадкова дата. Вибір понтифіка припав на неї через близькість до Дня вшанування святих Іоакима та Анни, дідуся та бабусі Ісуса Христа.

  • Раніше Instagram-модель Марго Фокс похвалилася підписникам особливим лайком під одним зі своїх фото в тісному купальнику. Схоже, у голови католицької церкви, Папи Франциска, знову здригнулася рука. Хоча не виключено, що грішить не він сам, а його СММ-щик.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Максим Галкін відреагував на жахливий ракетний обстріл гіпермаркету в Харкові

Максим Галкин отреагировал на обстрелы Харькова. Артист выразил соболезнования потерпевшим

Мадонна "побила горшки" з коханим після року стосунків

Мадонна разорвала отношения с молодым любимым. Причиной разрыва стал напряженный рабочий график артистки

Український комік Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, вийшов на зв’язок

Военный Виктор Розовый, который получил тяжелое ранение на фронте, показал свежее фото. Мужчина в колесном кресле прогуливался вместе со своей женой