Лайм

Оксана Марченко записала дивне відео про мови і звернулася в ньому до "дурнів"

Дружина Віктора Медведчука знову заговорила про розподіл мов в Україні

Колись популярна телеведуча Оксана Марченко, дружина нардепа Віктора Медведчука, опублікувала в Instagram відеозвернення до "дурнів", в якому поцікавилася, як можна обирати між "двома рівними за силою мовами" - українською та російською.

Для цього Марченко прочитала на камеру дві версії вірша "Зимова ніч" Бориса Пастернака - в оригіналі та в перекладі на українську. Твір поета та прозаїка ведуча назвала своїм улюбленим.

Переглянутися цею допіс в Instagram

Допіс, Поширення Oksana Marchenko (@ oksana.marchenko.official)

"Дурні. Як можна обирати між цими двома, рівними за силою, фантастичними творами та мовами, якими вони написані, перекладені, створені? - зазначила Марченко. - Ми ж більше люди, коли знаємо більше мов".

У коментарях ведучу підтримала її аудиторія, яка активно виступила за мовну свободу в Україні. Що правда, не дуже зрозуміло, про який розподілі мов йдеться. Адже той факт, що державною в Україні є українська, не забороняє громадянам читати, купувати, колекціонувати літературу на будь-якій іншій мові. Втім, як і спілкуватися в повсякденному житті.

У своєму пості Марченко також привела в приклад Швейцарію, в якій державними є чотири мови. Такий підхід ведуча вважає "демократичним" та "поважними" стосовно "меншин". Під постом дружини Медведчука поставили зустрічне запитання: "Що там з українською мовою в Росії, нагадайте, будь ласка?"

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників