У багатьох із нас безтурботне дитинство асоціюється зі смачним бабусиним Медовиком. І якщо ви вже пробували робити його, радимо урізноманітнити традиційний рецепт новими інгредієнтами. theLime підготував для вас три рецепти незвичного Медовика.
Медовик без розкочування коржів з полуницею
Інгредієнти для коржів: мед (80 г), цукор (100 г), вершкове масло (100 г), яйця (3 шт.), сода (1 ч. л.), сіль (1 щіпка), борошно (180-200 г).
Інгредієнти для крему і начинки: сметана 20% (400 г), цукрова пудра або цукор (1 ст. л.), полуниця (500 г).
Приготування:
Беремо невелику каструлю і розтоплюємо мед на невеликому вогні, додаємо соду. Проварюємо пару хвилин - до тих пір, поки мед не стане карамельного відтінку.
Потім додаємо в мед вершкове масло і чекаємо, поки воно розтане.
В іншій ємності збиваємо яйця з цукром. Найкраще це робити міксером на максимальній швидкості.
Змішуємо збиті яйця з медовою сумішшю, яка вже остигла.
Просіюємо через сито борошно, а потім додаємо його в тісто - поступово, ретельно перемішуючи.
Розділяємо тісто на 2 частини.
Вистилаєм форму або деко пергаментним папером, викладаєм частину тіста і розрівнюємо його силіконовою лопаткою.
Розігріваємо духовку до 160°C і випікаємо корж приблизно 8-10 хвилин. Повторюємо цю ж процедуру з другою частиною тіста.
Потім обрізаємо краї, кожен корж розрізаємо на 2, 3 або 4 частини.
Полуницю миємо, ріжемо на акуратні часточки.
Щоб приготувати крем, беремо сметану і збиваємо її з цукровою пудрою. На остиглі коржі викладаємо крем, на нього нарізану полуницю і залишаємо просочуватися на 3-4 години.
Обрізки коржів подрібнюємо блендером і посипаємо торт зверху.
Медовик з чорносливом
Інгредієнти для коржів: борошно (2,5-3 склянки), цукор (1 склянка), вершкове масло (60г), яйця (3 шт.), мед (2 ст. л.), горілка (2 ст. л.) , сода (2 ч. л.).
Інгредієнти для крему і начинки: сметана (800 г), чорнослив (200 г), цукор (1 склянка).
Приготування:
Чорнослив необхідно заздалегідь залити окропом - приблизно на 20-30 хвилин.
Ставимо водяну баню. На ній в мисці розтоплюємо вершкове масло, потім додаємо цукор, мед, горілку і яйця. Ретельно перемішуємо, потім додаємо соду.
Знімаємо з водяної бані і поступово всипаємо просіяне через сито борошно.
Замішуємо тісто, ділимо його на 8-9 рівних частин.
Посипаємо поверхню борошном і розгкачуємо тісто в тонкий корж.
Розігріваємо духовку до 160-170°C і випікаємо кожен корж, потім даємо їм охолонути.
Акуратно обрізаємо коржі за шаблоном - для цього можна взяти, наприклад, кришку від каструлі.
Приступаємо до приготування крему: за допомогою міксера збиваємо сметану з цукром.
Змащуємо кожен корж сметанним кремом, викладаємо чорносливу.
Прикрасити торт можна за допомогою обрізків від коржів або ж на ваш розсуд.
Шоколадний медовик з вишнею
Інгредієнти для коржів: мед (1 ст. л.), цукор (200 г), вершкове масло (65 г), яйця (2 шт.), сода (2 ч. л.), какао-порошок (2 ст. л.), борошно (500 г).
Інгредієнти для крему і начинки: сметана 20-25% (300-400 г), цукрова пудра (4-5 ст. л.), вишня без кісточок (1-2 склянки).
Приготування:
У каструлі розтоплюємо мед, цукор і масло. Не забуваємо весь час ретельно помішувати.
В іншому посуді збиваємо яйця з содою. Додаємо їх до медово-масляної суміші, чекаємо, поки вона почне пінитися і підніматися, як закипаюче молоко.
Просіваємо борошно через сито.
Поступово додаємо до рідких інгредієнтів борошно і какао-порошок, замішуємо тісто. Якщо тісто гаряче, робимо це ложкою, а потім - вже руками.
Ділимо тісто на 7-8 однакових шматочків, кладемо в миску, накриваємо рушником.
Розігріваємо духовку до 200°C.
Застеляємо форму пергаментним папером і розгортаємо на ній одну частину тіста. Відправляємо його в духовку на 5-7 хвилин. В цей час те ж саме проробляємо з другою частиною тіста і т.д.
Поки корж не охолов, з нього потрібно швидко вирізати необхідну форму. Шоколадні коржі, що остигли, будуть сильно кришитися.
Вишню миємо й чистимо від кісточок. До слова, можна використовувати інші ягоди на ваш смак.
Збиваємо цукрову пудру зі сметаною.
Приступаємо до збірки тортика: ставимо перший корж, промазуємо його сметанним кремом, викладаємо половинки вишень, накриваємо наступним коржем і так далі. Верхній корж також змащуємо кремом і прикрашаємо вишнями і обрізками від коржів, подрібненими в блендері.
Даємо йому настоятися близько години.
- Раніше ми розповіли, в чому секрет бісквіта для торта.
- Читайте також на theLime, як зробити швидку піцу з різними начинками вдома.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.