8 березня, крім головного свята весни, починається масляний тиждень. У ці дні прийнято ходити один до одного в гості на млинці, що символізують сонце і початок весни. theLime підібрав для вас кілька варіантів начинок, які урізноманітнять звичну страву.
- Млинці з сьомгою і вершковим сиром
Інгредієнти для млинців: молоко (200 мл), розпушувач (0,5 ч.л.), цукор (1 с. л.), окріп (200 мл), рослинна олія (2 с. л.), борошно (200 г ), сіль (щіпка), яйце (1 шт.).
Інгредієнти для начинки: слабосолона сьомга (200 г), вершковий сир (300 г), кріп.
Приготування:
З'єднуємо в мисці холодне молоко і окріп, додаємо сіль, цукор, яйце. Ретельно перемішуємо вінчиком.
Просіваємо через сито борошно.
Додаємо розпушувач і рослинну олію, перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або соняшниковою олією, виливаємо порцію тіста. Чекаємо поки млинець підрум'яниться, перевертаємо його. Знімаємо зі сковороди.
На готові млинці тонким шаром намазуємо вершковий сир.
Сьомгу нарізаємо на акуратні скибочки і викладаємо на млинець, змащений сиром.
Кріп миєму під проточною водою, кладемо на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу, потім дрібно нарізаємо.
Млинець з начинкою посипаємо кропом, звертаємо в трубочку (рулетик).
Накриваємо харчовою плівкою і ставимо на 15-30 хвилин в холодильник, а потім нарізаємо на порційні шматочки.
- Млинці з м'ясом
Інгредієнти для начинки: м'якоть яловичини (1 кг), цибуля (3 шт.), рослинна олія (100 г), перець чорний мелений (1 ч. л.).
Приготування:
Спочатку печемо млинці, як у попередньому рецепті з іншою начинкою.
Лук миєму, чистимо від лушпиння, дрібно нарізаємо.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо цибулю і смажимо її до золотистої скоринки.
М'ясо миємо, відварюємо в підсоленій воді 1,5-2 години. Потім м'ясо пропускаємо через м'ясорубку.
Змішуємо м'ясо і обсмажену цибулю, солимо, перчимо до смаку.
Викладаємо на млинець столову ложку з гіркою нашої начинки і загортаємо конвертом.
Обсмажуємо млинці з м'ясом на вершковому маслі до рум'яної скоринки з двох сторін.
- Млинці з грибами і сиром
Інгредієнти для начинки: печериці свіжі (8-10 шт.), цибуля (1 шт.), сир твердий (50-100 г), вершкове масло (2 ст. л.).
Приготування:
Спочатку випікаємо млинці, наприклад, на молоці, а потім приступаємо до начинки.
Лук миєму, чистимо від лушпиння, дрібно нарізаємо.
Гриби миємо під проточною водою.
У каструлю наливаємо воду, солимо її, чекаємо, поки вона закипить. Кидаємо туди гриби і проварюємо їх 5-7 хвилин.
Чекаємо поки вони охолонуть, нарізаємо.
У розігріту з маслом сковороду висипаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо її.
Потім додаємо до цибулі гриби, солимо, перемішуємо і тушкуємо близько 5-10 хвилин.
Знімаємо з вогню, даємо грибам трохи охолонути.
Натираємо на терці твердий сир, змішуємо з грибами.
Викладаємо начинку на млинець, загортаємо. Їх можна подавати так чи підсмажити до рум'яної скоринки на сковороді.
- Млинці з шинкою, маринованими грибами та сиром
Інгредієнти для начинки: шинка (200-300 г), мариновані гриби (1 банка), сир Російський (200 г).
Приготування:
З маринованих грибів зливаємо маринад, викладаємо їх на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу. Якщо гриби невеликого розміру - порізати їх на половинки, якщо великі - на 4 частини.
Шинку нарізаємо тонкими скибочками.
Сир тремо на терці.
На середину млинчика викладаємо пару скибочок шинки, 1 столову ложку грибів і натертий сир.
Загортаємо млинець конвертиком. За бажанням - обсмажити на сковороді на вершковому маслі.
- Млинці з куркою
Інгредієнти для начинки: куряче філе (3-4 шт.), цибуля (3 шт.), сeлера (корінь), пeтpушка (корінь), морква (1 шт.), вершкове масло, оливкова олія, спеції.
Приготування:
Лук миєму, чистимо від лушпиння. Одну цибулину нарізаємо крупно (для бульйону), а дві - досить дрібно (для обсмажування).
Куряче філе промиваємо під проточною водою, очищаємо від плівок, хрящів, жиру.
У велику каструлю наливаємо воду, кладемо туди філе, чекаємо, поки вода закипить. Як тільки почне утворюватися піна, зливаємо воду і заливаємо нову порцію.
Додаємо до курки кopені ceлери і пeтpушки, а також крупно нарізані мopкву і цибулю.
Варимо приблизно 20-30 хвилин.
Після того, як філе звариться, проціджуємо бульйон, а курку пропускаємо через м'ясорубку. Або ж її можна порізати скибочками.
Розігріваємо сковороду і на оливковій олії обсмажуємо до золотистої скоринки дрібно нарізану цибулю, солимо, додаємо спеції за смаком.
З'єднуємо обсмажену цибулю і куряче філе, додаємо трохи процідженого бульйону, перемішуємо, солимо, перчимо.
На край млинчика викладаємо 1-2 столові ложки начинки, загортаємо його конвертиком.
За бажанням - обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки.
- Млинці з сиром
Інгредієнти для начинки: ізюм без кісточки (50 г), сир 5-18% (250 мл), ванільний цукор (50 г), сметана (50 г).
Приготування:
Ізюм заливаємо окропом і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім воду зливаємо, а родзинки викладаємо на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайву вологу.
У сир додаємо сметану і ванільний цукор, збиваємо блендером. Додаємо родзинки.
Викладаємо начинку на готовий млинець, загортаємо трубочкою або конвертиком.
Подаємо зі сметаною, джемом або варенням.
- Млинці з яблуком і корицею
Інгредієнти для начинки: яблука (5 шт.), лимонний сік (50 мл), кориця (1 паличка), цукор (2 с. л.), крохмаль (1 ч. л.), вершкове масло.
Приготування:
Яблука миємо, чистимо і нарізаємо середнім кубиком.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо яблука, смажимо кілька хвилин, потім додаємо цукор, лимонний сік і паличку кориці (можна і інші спеції, наприклад, бадьян). Тушкуємо приблизно 5-7 хвилин - поки яблука не стануть м'якими.
Якщо начинка виходить занадто рідкою - додаємо крохмаль.
Викладаємо на млинець яблучну начинку і загортаємо конвертиком.
- Млинці з яєчнею
Інгредієнти для начинки: яйця курячі.
Приготування:
Смажимо дуже тонкі млинці.
Викладаємо на гарячу сковороду млинець, на нього розбиваємо яйце.
Нахиляємо сковороду з боку в бік, щоб білок розтікся по поверхні максимально, а жовток був максимально по центру кола.
Складаємо млинець навпіл.
Перевертаємо на інший бік, тримаємо буквально 10-20 секунд, а потім знімаємо.
Перед подачею прикрашаємо зеленню або свіжими овочами.
- Раніше ми розповіли, звідки пішли найцікавіші традиції Масляної.
- Читайте також на theLime, як приготувати омлет Пуляр.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.