Лайм

Які млинці приготувати на Масляну: 8 начинок для традиційної страви

Спробуйте зробити різні варіації

8 березня, крім головного свята весни, починається масляний тиждень. У ці дні прийнято ходити один до одного в гості на млинці, що символізують сонце і початок весни. theLime підібрав для вас кілька варіантів начинок, які урізноманітнять звичну страву.

  • Млинці з сьомгою і вершковим сиром

Інгредієнти для млинців: молоко (200 мл), розпушувач (0,5 ч.л.), цукор (1 с. л.), окріп (200 мл), рослинна олія (2 с. л.), борошно (200 г ), сіль (щіпка), яйце (1 шт.).

Інгредієнти для начинки: слабосолона сьомга (200 г), вершковий сир (300 г), кріп.

Приготування:

З'єднуємо в мисці холодне молоко і окріп, додаємо сіль, цукор, яйце. Ретельно перемішуємо вінчиком.

Просіваємо через сито борошно.

Додаємо розпушувач і рослинну олію, перемішуємо.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або соняшниковою олією, виливаємо порцію тіста. Чекаємо поки млинець підрум'яниться, перевертаємо його. Знімаємо зі сковороди.

На готові млинці тонким шаром намазуємо вершковий сир.

Сьомгу нарізаємо на акуратні скибочки і викладаємо на млинець, змащений сиром.

Кріп миєму під проточною водою, кладемо на паперові рушники, щоб видалити зайву вологу, потім дрібно нарізаємо.

Млинець з начинкою посипаємо кропом, звертаємо в трубочку (рулетик).

Накриваємо харчовою плівкою і ставимо на 15-30 хвилин в холодильник, а потім нарізаємо на порційні шматочки.

Фото: pixabay.com

  • Млинці з м'ясом

Інгредієнти для начинки: м'якоть яловичини (1 кг), цибуля (3 шт.), рослинна олія (100 г), перець чорний мелений (1 ч. л.).

Приготування:

Спочатку печемо млинці, як у попередньому рецепті з іншою начинкою.

Лук миєму, чистимо від лушпиння, дрібно нарізаємо.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо цибулю і смажимо її до золотистої скоринки.

М'ясо миємо, відварюємо в підсоленій воді 1,5-2 години. Потім м'ясо пропускаємо через м'ясорубку.

Змішуємо м'ясо і обсмажену цибулю, солимо, перчимо до смаку.

Викладаємо на млинець столову ложку з гіркою нашої начинки і загортаємо конвертом.

Обсмажуємо млинці з м'ясом на вершковому маслі до рум'яної скоринки з двох сторін.

Фото: pixabay.com

  • Млинці з грибами і сиром

Інгредієнти для начинки: печериці свіжі (8-10 шт.), цибуля (1 шт.), сир твердий (50-100 г), вершкове масло (2 ст. л.).

Приготування:

Спочатку випікаємо млинці, наприклад, на молоці, а потім приступаємо до начинки.

Лук миєму, чистимо від лушпиння, дрібно нарізаємо.

Гриби миємо під проточною водою.

У каструлю наливаємо воду, солимо її, чекаємо, поки вона закипить. Кидаємо туди гриби і проварюємо їх 5-7 хвилин.

Чекаємо поки вони охолонуть, нарізаємо.

У розігріту з маслом сковороду висипаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо її.

Потім додаємо до цибулі гриби, солимо, перемішуємо і тушкуємо близько 5-10 хвилин.

Знімаємо з вогню, даємо грибам трохи охолонути.

Натираємо на терці твердий сир, змішуємо з грибами.

Викладаємо начинку на млинець, загортаємо. Їх можна подавати так чи підсмажити до рум'яної скоринки на сковороді.

Фото: pinterest.com

  • Млинці з шинкою, маринованими грибами та сиром

Інгредієнти для начинки: шинка (200-300 г), мариновані гриби (1 банка), сир Російський (200 г).

Приготування:

З маринованих грибів зливаємо маринад, викладаємо їх на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу. Якщо гриби невеликого розміру - порізати їх на половинки, якщо великі - на 4 частини.

Шинку нарізаємо тонкими скибочками.

Сир тремо на терці.

На середину млинчика викладаємо пару скибочок шинки, 1 столову ложку грибів і натертий сир.

Загортаємо млинець конвертиком. За бажанням - обсмажити на сковороді на вершковому маслі.

Фото: pinterest.com

  • Млинці з куркою

Інгредієнти для начинки: куряче філе (3-4 шт.), цибуля (3 шт.), сeлера (корінь), пeтpушка (корінь), морква (1 шт.), вершкове масло, оливкова олія, спеції.

Приготування:

Лук миєму, чистимо від лушпиння. Одну цибулину нарізаємо крупно (для бульйону), а дві - досить дрібно (для обсмажування).

Куряче філе промиваємо під проточною водою, очищаємо від плівок, хрящів, жиру.

У велику каструлю наливаємо воду, кладемо туди філе, чекаємо, поки вода закипить. Як тільки почне утворюватися піна, зливаємо воду і заливаємо нову порцію.

Додаємо до курки кopені ceлери і пeтpушки, а також крупно нарізані мopкву і цибулю.

Варимо приблизно 20-30 хвилин.

Після того, як філе звариться, проціджуємо бульйон, а курку пропускаємо через м'ясорубку. Або ж її можна порізати скибочками.

Розігріваємо сковороду і на оливковій олії обсмажуємо до золотистої скоринки дрібно нарізану цибулю, солимо, додаємо спеції за смаком.

З'єднуємо обсмажену цибулю і куряче філе, додаємо трохи процідженого бульйону, перемішуємо, солимо, перчимо.

На край млинчика викладаємо 1-2 столові ложки начинки, загортаємо його конвертиком.

За бажанням - обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки.

Фото: pixabay.com

  • Млинці з сиром

Інгредієнти для начинки: ізюм без кісточки (50 г), сир 5-18% (250 мл), ванільний цукор (50 г), сметана (50 г).

Приготування:

Ізюм заливаємо окропом і залишаємо на 15-20 хвилин. Потім воду зливаємо, а родзинки викладаємо на паперові рушники, щоб вони ввібрали зайву вологу.

У сир додаємо сметану і ванільний цукор, збиваємо блендером. Додаємо родзинки.

Викладаємо начинку на готовий млинець, загортаємо трубочкою або конвертиком.

Подаємо зі сметаною, джемом або варенням.

Фото: pixabay.com

  • Млинці з яблуком і корицею

Інгредієнти для начинки: яблука (5 шт.), лимонний сік (50 мл), кориця (1 паличка), цукор (2 с. л.), крохмаль (1 ч. л.), вершкове масло.

Приготування:

Яблука миємо, чистимо і нарізаємо середнім кубиком.

На сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо яблука, смажимо кілька хвилин, потім додаємо цукор, лимонний сік і паличку кориці (можна і інші спеції, наприклад, бадьян). Тушкуємо приблизно 5-7 хвилин - поки яблука не стануть м'якими.

Якщо начинка виходить занадто рідкою - додаємо крохмаль.

Викладаємо на млинець яблучну начинку і загортаємо конвертиком.

Фото: pixabay.com

  • Млинці з яєчнею

Інгредієнти для начинки: яйця курячі.

Приготування:

Смажимо дуже тонкі млинці.

Викладаємо на гарячу сковороду млинець, на нього розбиваємо яйце.

Нахиляємо сковороду з боку в бік, щоб білок розтікся по поверхні максимально, а жовток був максимально по центру кола.

Складаємо млинець навпіл.

Перевертаємо на інший бік, тримаємо буквально 10-20 секунд, а потім знімаємо.

Перед подачею прикрашаємо зеленню або свіжими овочами.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також