Лайм

"Аватар" повернув титул найкасовішого фільму всіх часів через 12 років після виходу

Все завдяки Китаю

Блокбастер Джеймса Кемерона "Аватар" знову став найкасовішим фільмом всіх часів завдяки його перевиданню в Китаї, пише BBC.

Прем'єра науково-фантастичної епопеї відбулася у 2009 році, і лише в 2019-му фільм поступився пальмою першості хіту Marvel "Месники: Фінал". Повернутися на вершину "Аватару" допоміг китайський кінопрокат: тепер його касові збори перевищують $ 2,8 млрд, тоді як "Месники" "застигли" на позначці $ 2,7 млрд.

Фото: кадр з фільму "Аватар"

Цікаво, що правами на обидва фільми володіє Disney: в 2019 році компанія викупила розважальні активи у Fox. Також корпорації належить фільм "Титанік", який замикає трійку найкасовіших фільмів у світі.

Тим часом Джеймс Кемерон працює над чотирма сиквелами "Аватара". Вихід другого фільму франшизи намічений на грудень 2022 року.

  • 15 березня кіноакадеміки США оголосили претендентів на "Оскар". До церемонії нагородження залишилося трохи більше місяця.
  • Раніше номінантів оголосили і засновники анти-премії "Золота малина", якою відзначаються найгірші фільми року. У їхньому числі Арнольд Шварценеггер, Роберт Дауні-молодший і Брюс Вілліс. Читайте також на theLime, хто ще претендує на анти-премію кіно.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття

Український гуморист назвав причину, чому його не взяли до лав ЗСУ

Володимир Жогло не зміг потрапити на фронт через проблеми зі здоров'ям - гуморист та шоумен розповів, як ходив до військкомату