Кожен з нас хоча б раз у житті експериментував з приготуванням такої популярної страви як піца. Хтось спробував всі можливі варіанти з тістом, а хтось - із начинкою. theLime вирішив допомогти вам і розповісти, як приготувати піцу з сирними бортиками, щоб урізноманітнити улюблену страву.
Інгредієнти для тіста: борошно (500 г), вода (280 г), дріжджі (1 упаковка), сіль (10 г), цукор, оливкова олія.
Інгредієнт для бортиків: сир моцарелла (100 г).
Інгредієнти для начинки: сир моцарелла (50 г), помідори (2-3 шт.), шинка (30 г), салямі (20 г), мариновані печериці (2-5 шт.), оливкова олія (1 ст. л.), томатний соус, орегано, сіль.
Приготування:
Для початку замісимо тісто на піцу: борошно необхідно обов'язково просіяти через сито, додати в нього швидкорозчинні дріжджі, сіль і цукор. Розмішуємо все це виделкою - щоб дріжджі, сіль і цукор рівномірно розподілилися у борошні.
Потім додаємо до сухих інгредієнтів злегка підігріту воду і оливкову олію - буквально пару столових ложок. Вимішуємо тісто руками - воно повинно вийти дуже м'яким і еластичним.
Скачуємо його в кулю, перекладаємо в чисту ємність, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Після того, як тісто піднялося, можна трохи підмішати борошна і розкачати його або розтягнути руками.
Викладаємо тісто для піци на змащений оливковою олією деко, приступаємо до формування бортиків.
Моцареллу для бортиків ріжемо довгими вузькими брусочками, а для начинки - тремо на терці.
Відступивши пару сантиметрів від бортика, викладаємо кільце з моцарелли на тісто і ретельно притискаємо його, обернувши навколо сиру.
Готуємо інгредієнти для начинки: помідори миємо, ріжемо, з печериць зливаємо зайву воду. Якщо гриби невеликого розміру - розрізаємо навпіл, якщо великі - на 3-4 шматочки.
Шинку і салямі нарізаємо дуже тонко.
Змащуємо тісто томатним соусом, посипаємо орегано, солимо, викладаємо ковбасу, помідори і гриби. Зверху посипаємо натертим сиром.
Заздалегідь розігріваємо духовку до максимальної температури - близько 200-250°C.
Ставимо піцу в розігріту духовку і випікаємо до тих пір, поки борти не підрум'яняться (близько 10-15 хвилин).
Готову піцу розрізаємо на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як приготувати піцу Пепероні вдома.
- Читайте також на theLime, в чому секрет тіста для піци.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.