У багатьох людей піца асоціюється з Італією, однак лише деякі з них знають, як готують це блюдо на його батьківщині. І якщо ви вже пробували робити модернізований рецепт піци на сковороді, радимо вам також приготувати справжню італійську. theLime ділиться з вами докладним рецептом Сицилійської піци.
Сицилійська піца (або як її ще називають Сфінчіні та Сфінчіоне) має свої особливості: вона квадратної форми, її обов'язковим інгредієнтом є анчоуси, а також від традиційної піци вона відрізняється тим, що томатний соус кладуть на шар сиру, а не навпаки.
За класичним рецептом тіста для цієї тонкої італійської піци потрібно приготувати наступні інгредієнти: вода (1 склянка), борошно (1 склянка), оливкова олія, сіль (1 ч. л.), цукор (1 ч. л.), сухі дріжджі ( 1 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: анчоуси (50 г), цибуля (1 шт.), томати (300 г), сир Пармезан (150 г), орегано (1 ч. л.), часник (3 зубчики), хліб пшеничний (20 г).
Приготування:
Беремо воду і злегка підігріваємо її: перевіряємо температуру рукою, якщо вона не комфортна - ви перегріли воду, і дріжджі можуть у такій воді загинути.
Висипаємо в воду сухі швидкодіючі дріжджі і ретельно перемішуємо їх. Даємо їм настоятися 10 хвилин.
У цей час просіюємо через сито борошно - це необхідно не тільки для того, щоб наситити його киснем, а й щоб уникнути попадання в тісто різного сміття з пакета з борошном.
У просіяне борошно додаємо орегано, цукор і сіль, перемішуємо, потім вливаємо в борошно дріжджову закваску і оливкову олію. Все це ретельно перемішуємо, формуючи з тіста кулю.
Беремо глибоку миску і змащуємо її за допомогою силіконового пензлика оливковою олією. Викладаємо туди наше тісто, накриваємо рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце приблизно на 1 годину.
Поки тісто підходить, займемося начинкою.
Цибулю миєму під проточною водою, чистимо від лушпиння і нарізаємо дуже дрібно.
Помідори миємо і знімаємо з них шкірку. Для цього на них необхідно зробити надрізи і обдати їх окропом.
Очищені помідори нарізаємо, а потім подрібнюємо в блендері.
Часник чистимо і дрібно ріжемо.
Розігріваємо сковороду і наливаємо в неї оливкову олію, висипаємо туди цибулю і обсмажуємо до прозорості.
Потім додаємо до неї часник, томати, цукор і сіль. Тушкуємо до загустіння - приблизно 20-25 хвилин.
Натираємо на терці твердий сир - сицилійці традиційно використовують твердий сир з овечого молока Пекоріно, але його складно знайти в магазинах, тому візьмемо Пармезан.
Для посипання піци також знадобляться хлібні крихти - тому підсмажуємо пшеничний хліб на сковороді 5 хвилин, а потім подрібнюємо його в крихту в блендері.
Розігріваємо духовку до 220°C.
Деко застилаємо пергаментним папером. Кладемо тісто в центр дека і розтягуємо руками (або розкачуємо качалкою) і робимо бортики. Корж повинен вийти приблизно 1 см.
Беремо анчоуси і розкладаємо їх на піцу, потім - шар пармезану. Зверху поливаємо соусом з томатів, а в самому кінці - посипаємо хлібною крихтою.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20-30 хвилин - поки борти не підрум'яняться.
- Раніше ми розповіли про те, як приготувати вдома маленькі піци.
- Читайте також на theLime рецепт ніжного крем-супу з сиром і грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.