Лайм

Оголошено порядок виступу країн на "Євробаченні-2021": коли та під яким номером виступить Україна

Перший та другий півфінали конкурсу пройдуть у Роттердамі 18 і 20 травня

Організатори "Євробачення-2021" визначили порядок виступу країн-учасниць у першому та другому півфіналах, які відбудуться 18 та 20 травня. Згідно з інформацією на сайті пісенного конкурсу, представники України, гурт Go_A, виступлять у першому півфіналі під номером 15.

Перший півфінал "Євробачення-2021" Фото: eurovision.tv

У першому півфіналі також виступлять Литва, Словенія, Росія, Швеція, Австралія, Північна Македонія, Ірландія, Кіпр, Норвегія, Хорватія, Бельгія, Ізраїль, Румунія, Азербайджан та Мальта, представницю якої, співачку Destiny, букмекери та глядачі називають однією з ймовірних переможниць.

Короткий огляд усіх пісень першого півфіналу дивіться тут:

У другому півфіналі виступлять: Сан Марино, Естонія, Чехія, Греція, Австрія, Польща, Молдова, Ісландія, Сербія, Грузія, Албанія, Португалія, Болгарія, Фінляндія, Латвія, Швейцарія, Данія.

Другий півфінал "Євробачення-2021" Фото: eurovision.tv

Короткий огляд усіх пісень другого півфіналу можна переглянути тут:

Нагадаємо, що країни "Великої п'ятірки" (засновники та спонсори конкурсу - Німеччина, Франція, Великобританія, Італія та Іспанія), а також країна-господиня (цього року - Нідерланди) традиційно виступлять відразу у фіналі.

Всього в "Євробаченні-2021" візьмуть участь 39 країн. Як стало відомо раніше, Вірменія відмовилася від участі в конкурсі, а Білорусь виключили через пісню політичного характеру, яка порушує правила.

  • 65-й щорічний конкурс "Євробачення" відбудеться у Роттердамі (Нідерланди) та пройде в заявлені раніше дати - 18, 20 та 22 травня. Раніше його організатори затвердили формат на 2021 рік. Конкурс пройде за так званим сценарієм "B" - з приїздом артистів до Роттердаму, але з меншою кількістю журналістів і людей у команді кожного учасника.
  • Раніше представниця Росії на "Євробаченні" розповіла про погрози та побажання смерті. Читайте також на theLime, за що так не люблять співачку Маніжу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня