Лайм

Представниця Росії на "Євробаченні" розповіла про погрози та побажання смерті: за що так не люблять Маніжу

Співачка виступить у Роттердамі з піснею про російську жінку

Співачка Маніжа, яка цієї весни представить Росію на "Євробаченні" з піснею Russian Woman ("Російська жінка") розповіла, з якою реакцією росіян зіткнулася після перемоги на місцевому національному відборі.

В інтерв'ю британській редакції BBC Маніжа зізналася, що отримує погрози та навіть побажання смерті. За словами дівчини, раніше їй було важко уявити, що хтось може так сильно її ненавидіти.

Маніжа (Маніжа Далеровна Сангін) Фото: Instagram / @manizha

Маніжа народилася в Таджикистані, але ще в дитинстві переїхала жити до Москви. Сьогодні крім музики 29-річна виконавиця займається громадською діяльністю, активно виступає проти домашнього насильства та публічно підтримує представників ЛГБТ-спільноти. У 2020 році Маніжа стала послом доброї волі ООН у справах біженців.

Походження виконавиці, а також пісня з феміністським підтекстом викликали в Росії хвилю критики. Незабаром після Нацвідбору пісня Russian Woman навіть пройшла перевірку на екстремізм.

За два тижні з моменту публікації в YouTube відео виступу Маніжи на Нацвідборі зібрало понад 5 млн переглядів, а разом з ними - 113 тисяч дизлайків.

За словами Маніжи, окрема порція критики дісталася їй саме за походження, мовляв, уродженка Таджикистану не може представляти на конкурсі Росію. Одного разу співачка отримала повідомлення від жінки, яка запевнила її, що буде "молитися богу", щоб літак Маніжи розбився дорогою до Роттердаму, де заплановано "Євробачення". Крім цього молодій артистці погрожували, що якщо вона "заспіває таке про Росію", то більше в країні не житиме.

"Вам може не подобатися мій голос, моя пісня. Але, якщо я не подобаюся вам, тому що я народилася в Таджикистані, це складно прийняти", - зазначила Маніжа в інтерв'ю.

Фото: Instagram / @manizha

Через таку реакцію громадськості Маніжа роздумувала над тим, щоб відмовитися від участі в конкурсі з піснею "Російська жінка", але передумати її змусила здорова реакція іншої частини населення. В решті-решт, ролик виступу на YouTube також зібрав майже 200 тисяч лайків. Як підкреслила Маніжа, останнім часом вона отримує багато листів, у яких люди висловлюють їй свою підтримку. Це надихає її та робить сильнішою.

  • Як стало відомо раніше, організатори "Євробачення" не допустили до конкурсу пісню Білорусі - трек групи "Галаси ЗМеста" видалили з YouTube.
  • 65-й щорічний конкурс "Євробачення" відбудеться в Роттердамі (Нідерланди) і пройде у заявлені раніше дати - 18, 20 та 22 травня. Раніше його організатори затвердили формат на 2021 рік. Конкурс пройде за так званим сценарієм "B" - з приїздом артистів до Роттердаму, але з меншою кількістю журналістів і людей у команді кожного учасника.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля