Лайм

Як приготувати стручкову квасолю: простий і поживний рецепт до вечері

З неї можна зробити багато оригінальних страв

Навесні кожен прийом їжі хочеться урізноманітнити овочами. І навіть якщо сезонні овочі ще не з'явилися на прилавках супермаркетів, можна приготувати безліч смачних страв із заморожених. Наприклад, зі стручкової квасолі. theLime ділиться з вами рецептом оригінальної закуски з бобовими.

Із замороженої стручкової квасолі можна приготувати безліч страв: гарнір, суп або закуску. Пропонуємо вам зробити оригінальну закуску під назвою "пхалі" - це страва грузинської кухні на основі горіхів, різних овочів або зелені і спецій. Вона може бути з буряка, шпинату, квасолі, баклажанів, білокачанної або цвітної капусти.

Інгредієнти: стручкова квасоля (500 г), хмелі-сунелі (1 ч. л.), мелений коріандр (0,5 ч. л.), часник (2-3 зубчики), волоські горіхи (70-100 г), гострий перець (0,25 шт.), кінза (1 пучок), цибуля (1 шт.), винний оцет (3-4 ст. л.), зерна граната (для прикраси), сіль.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо каструлю і кип'ятимо в ній воду. Кладемо до неї стручкову квасолю та варимо хвилин 10.

Потім зливаємо воду і охолоджуємо квасолю у крижаній воді. Часник миємо, чистимо від лушпиння і ріжемо. Цибулю миємо під проточною водою, чистимо і нарізаємо дрібно. Потім обдаємо його окропом. Гострий перець подрібнюємо.

Кінзу миємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо. Беремо ступку, змішуємо в ній коріандр, хмелі-сунелі, сіль, часник і розтираємо.

У блендері подрібнюємо зварену стручкову квасолю та горіхи. У мисці змішуємо всі інгредієнти і додаємо винний оцет.

Прибираємо закуску на півгодини-годину в холодильник, а потім дістаємо і ліпимо з отриманої маси акуратні кульки. Їх також можна прикрасити зернами граната.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також