Навесні хочеться отримати максимум корисних вітамінів від молодих овочів. Тим більше, що чимало людей після зими хочуть скинути зайву вагу і виглядати як ніколи привабливо. theLime підготував для вас кілька простих рецептів салатів, на приготування яких знадобиться не більше 10 хвилин.
- Салат з редисом та молодою капустою
Інгредієнти: молода капуста (0,5 шт.), редис (8-10 шт.), огірки (4 шт.), зелена цибуля (1 пучок), кріп (1 пучок), яйця (3 шт.), сметана (4 ст. л.), соняшникова олія (2 ст. л.), хрін або гірчиця (1 ч. л.), сіль, мелений чорний перець.
Приготування:
Ставимо воду на плиту і варимо яйця вкруту 10 хвилин.
Молоду капусту промиваємо під проточною водою, знімаємо верхні листки, ріжемо дуже дрібно соломкою.
Зелену цибулю і кріп миєму, залишаємо на паперових рушниках, щоб увібралась вода, потім дрібно рубаємо.
Змішуємо капусту з зеленою цибулею і кропом, солимо і трохи віджимаємо руками.
Редис миєму, зрізаємо хвостики, ріжемо на акуратні шматочки.
Зварені яйця чистимо від шкаралупи і ріжемо крупно.
Огірки миємо під проточною водою, чистимо від шкірки - за бажанням, потім нарізаємо кружечками.
Змішуємо всі нарізані інгредієнти у великій мисці, солимо, перчимо.
Заправляємо сметаною і соняшниковою олією, при бажанні можна додати в заправку хрін або гірчицю.
- Салат з печерицями, кеш'ю і помідорами
Інгредієнти: помідори черрі (180 г), чебрець (5-8 гілочок), печериці (600 г), оливкова олія (5 ст. л.), кеш'ю (100 г), мед (1 ст. л.), кунжут (1 ст. л.), червоний винний оцет (1 ст. л.), дижонська гірчиця (1 ч. л.), сіль і мелений перець, листя шпинату (100 г).
Приготування:
Помідори миємо під проточною водою, за бажанням - ошпарюємо і знімаємо шкірку. Ріжемо їх на половинки.
Подрібнюємо чебрець.
Печериці також промиваємо під проточною водою, потім поливаємо 2 ст. л. масла і викладаємо на деко, посипавши чебрецем.
Розігріваємо духовку до 200°С і запікаємо гриби 10 хвилин.
Тим часом розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо кеш'ю до золотистого кольору.
Викладаємо обсмажені горіхи на тарілку, змішуємо з медом і кунжутом.
Робимо заправку: змішуємо олію, оцет, гірчицю, перець і сіль.
У миску викладаємо гриби, кеш'ю, помідори і шпинат, поливаємо заправкою.
- Швидкий салат з морепродуктами
Інгредієнти: коктейль з морепродуктів (500 г), зелений салат (1 пучок), помідори (6 штук), оливкова олія (55 мл), лимон (0,5 шт.), сіль, мелений чорний перець.
Приготування:
Ставимо на плиту каструлю, наливаємо в неї воду, чекаємо, поки закипить. Кидаємо в неї морепродукти, відварюємо 5-7 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк і промиваємо холодною водою.
Листя салату промиваємо під проточною водою і рвемо руками.
Помідори миємо, ошпарюємо окропом і чистимо від шкірки, потім ріжемо на акуратні часточки.
Викладаємо в салатник помідори, салат, морепродукти, поливаємо все соком лимона і оливковою олією, солимо, перчимо.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пісний борщ і чим він відрізняється від звичайного.
- Читайте також на theLime, як зробити в домашніх умовах блюдо з артишоків.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.