Лайм

Як закрити березовий сік з лимоном: простий рецепт освіжаючого напою

Зберігати таку заготовку можна дуже довго

Березовий сік - це смачний напій, в якому міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Більш того, його можна закатати в банки і насолоджуватися освіжаючим смаком навіть через півроку. theLime ділиться з вами простим рецептом, як це зробити.

Інгредієнти: березовий сік (3 л), цукор (6 ст. л.), лимон (1 шт.), лимонна кислота (0,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Перед тим, як закрити сік, потрібно підготувати посуд, в якому він буде зберігатися. Якщо це невеликі банки (0,5-1 л), їх можна простерилізувати в мікрохвильовій печі. Для цього в них треба налити трохи води і поставити на максимальну потужність на 3-5 хвилин.

Якщо ж це великі банки об'ємом 3 л, ставимо їх шийкою вгору або вниз на решітку в холодну духовку. Закриваємо духовку і стерилізуємо їх при температурі 100-110°С близько 20 хвилин.

Кришки для консервації також кип'ятимо протягом 10 хвилин. Коли банки і кришки готові, починаємо займатися соком.

Свіжозібраний березовий сік переливаємо в іншу ємність через 2-3 шари марлі. Це необхідно для того, щоб зібрати все сміття, яке могло потрапити в натуральний продукт у лісі.

Ставимо каструлю з соком на плиту, підігріваємо. Періодично знімаємо піну, яка утворюється на поверхні соку. Потім додаємо цукор і лимонну кислоту, зменшуємо вогонь. Помішуємо, щоб цукор повністю розчинився.

Коли сік практично закипить, знімаємо з плити. Тим часом миємо під проточною водою лимон і ріжемо його кружечками. Якщо переживаєте, що він буде гірчити, обдайте його окропом. Викладаємо на дно чистої банки кружечки лимона, заливаємо його гарячим соком.

Закриваємо банку простерилізованою кришкою за допомогою закаточного ключа. Повторюємо це все з іншими банками. Перевертаємо їх догори дном і укутуємо пледом або ковдрою. Так вони повинні постояти, поки напій не охолоне.

Через 1-2 дня прибираємо банки в темне, холодне приміщення. Тепер у вас є смачний і корисний напій, який чудово втамовує спрагу. Його можна зберігати 1-2 роки.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як зробити квас із березового соку.
  • Читайте також на theLime, які ще напої можна приготувати з березового соку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також