Якщо ви любите активний відпочинок і прогулянки в лісі, цей час можна провести з подвійною користю, зібравши смачний і корисний березовий сік, який потім можна закатати в банки і насолоджуватися ним протягом всього року. theLime ділиться з вами простими рецептами, як законсервувати його в домашніх умовах.
- Березовий сік
Інгредієнти: березовий сік (3 л), лимонна кислота (1 ч. л.), цукор (1 склянка).
Також знадобиться одна 3-літрова банка, яку потрібно заздалегідь простерилізувати.
Приготування:
Березовий сік проціджуємо через 2-3 шари чистої марлі. Це необхідно для того, щоб в продукт не потрапили комахи і різне сміття.
Переливаємо сік у велику каструлю.
Додаємо в сік 1 чайну ложку лимонної кислоти і склянку цукру (близько 180-200 г).
Все це ретельно перемішуємо і ставимо на плиту.
Періодично помішуємо сік і доводимо практично до кипіння.
Якщо на поверхні утворюється пінка, знімаємо її ложкою.
Потім переливаємо практично киплячий сік у заздалегідь простерилізовану банку.
Закриваємо її за допомогою закаточного ключа.
Перевертаємо її догори дном і укутуємо пледом або ковдрою.
Через добу можна перемістити банку в темне приміщення.
- Березовий сік з ківі
Інгредієнти: березовий сік (3 л), ківі (1 шт.), цукор (150 г), лимонна кислота (0,5 ч. л.).
Приготування:
Ківі миєму, чистимо і нарізаємо тонкими скибочками.
Кладемо його в простерилізовану банку і засипаємо цукром.
Березовий сік доводимо до кипіння, знімаємо з нього піну.
Розливаємо сік у банку і закочуємо кришкою.
Перевертаємо догори дном - в такому положенні банки повинні стояти, поки сік не охолоне.
Потім ставимо його в холодне місце.
- Березовий сік з апельсином
Інгредієнти: березовий сік (3 л), апельсин (1 шт.), цукор (160 г), лимонна кислота (0,5 ч. л.).
Приготування:
Як і в першому рецепті, спочатку зібраний березовий сік необхідно процідити крізь марлю.
Апельсин миєму під проточною водою, ріжемо навпіл.
Беремо одну половинку апельсина і розрізаємо на два кружечка.
Стерилізуємо банку і викладаємо на дно кружечки апельсина.
Сік виливаємо в каструлю, додаємо цукор і лимонну кислоту, доводимо до кипіння, знімаємо піну.
Проціджуємо його і знову доводимо до кипіння.
Заливаємо сік в банку з апельсинами, закочуємо кришкою.
Перевертаємо банку догори дном і чекаємо, поки вона повністю охолоне.
Потім зберігаємо в темному, прохолодному місці.
- Раніше ми розповіли, як засолити червону рибу в домашніх умовах.
- Читайте також на theLime, як приготувати домашній майонез без консервантів і жирів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.