Весна у багатьох асоціюється з відпочинком на природі, коли все навколо прокидається і оживає. І якщо одні люди люблять приїхати в ліс для того, щоб посмажити шашлики, то інші - провести час активно і з користю. Наприклад, зібрати березовий сік. theLime ділиться з вами рецептами напоїв, які можна приготувати з цього соку.
- Березовий квас із сухофруктами
Інгредієнти: березовий сік (3 л), сухофрукти (150 г).
Приготування:
Беремо сухофрукти (найкраще груші та чорносливи) і промиваємо під проточною водою. Також можна додати родзинки або будь-які інші сухофрукти на ваш смак.
У чисту 3-літрову банку викладаємо сухофрукти.
Березовий сік проціджуємо через 2-3 шари чистої марлі. Це необхідно для того, щоб у продукт не потрапили комахи і різне сміття.
Заливаємо сухофрукти березовим соком.
Накриваємо банку марлею, складеною в 2-3 шари, або ж пластиковою кришкою, в якій необхідно зробити кілька отворів для циркуляції повітря.
Залишаємо банку в теплому місці, але так, щоб на неї не потрапляли сонячні промені.
Квас буде готовий через 9-14 днів.
Перед подачею проціджуємо квас через сито.
- Апельсиново-березовий лимонад
Інгредієнти: березовий сік (1,5 л), апельсин (1-2 шт.), цукор (10 ч. л.).
Приготування:
Зібраний березовий сік перед вживанням необхідно процідити через 2-3 шари чистої марлі.
Додаємо в сік цукор і перемішуємо до повного розчинення.
Апельсини миємо й вичавлюємо з них сік.
Виливаємо апельсиновий фреш у келих і доливаємо туди березовий сік з цукром.
Лимонад готовий!
- Вино з березового соку
Інгредієнти: березовий сік (20 л), цукор (2 кг), родзинки (1 ст. л.), лимонна кислота (щіпка).
Приготування:
Свіжозібраний березовий сік необхідно відфільтрувати, тобто процідити через марлю.
Беремо каструлю, виливаємо в неї сік, додаємо цукор, лимонну кислоту і доводимо до кипіння.
Помішуємо, знімаємо піну, трохи уварюємо сік.
Знімаємо з вогню і чекаємо, поки сік охолоне.
Потім додаємо в нього родзинки і розливаємо по бутлях, закриваємо спеціальною гумовою рукавичкою з дірочкою (гідрозатвором).
Ставимо в тепле місце приблизно на 1 місяць.
Коли сік перебродить, переливаємо його в чисту ємність, намагаючись вилити без осаду.
Закриваємо сік кришкою і залишаємо в прохолодному місці ще на 3 тижні.
По закінченню цього часу перелийте сік в чисту тару, закрийте і поставте ще на місяць у темне місце.
- Раніше ми розповіли, як приготувати та не зіпсувати соус бешамель.
- Читайте також на theLime, що таке комбуча, і як її приготувати вдома.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.