Лайм

Які напої приготувати з березового соку: 3 рецепти на сезон

Виявляється, з березового соку можна приготувати квас і вино

Весна у багатьох асоціюється з відпочинком на природі, коли все навколо прокидається і оживає. І якщо одні люди люблять приїхати в ліс для того, щоб посмажити шашлики, то інші - провести час активно і з користю. Наприклад, зібрати березовий сік. theLime ділиться з вами рецептами напоїв, які можна приготувати з цього соку.

  • Березовий квас із сухофруктами

Інгредієнти: березовий сік (3 л), сухофрукти (150 г).

Приготування:

Беремо сухофрукти (найкраще груші та чорносливи) і промиваємо під проточною водою. Також можна додати родзинки або будь-які інші сухофрукти на ваш смак.

У чисту 3-літрову банку викладаємо сухофрукти.

Березовий сік проціджуємо через 2-3 шари чистої марлі. Це необхідно для того, щоб у продукт не потрапили комахи і різне сміття.

Заливаємо сухофрукти березовим соком.

Накриваємо банку марлею, складеною в 2-3 шари, або ж пластиковою кришкою, в якій необхідно зробити кілька отворів для циркуляції повітря.

Залишаємо банку в теплому місці, але так, щоб на неї не потрапляли сонячні промені.

Квас буде готовий через 9-14 днів.

Перед подачею проціджуємо квас через сито.

Фото: pinterest.com

  • Апельсиново-березовий лимонад

Інгредієнти: березовий сік (1,5 л), апельсин (1-2 шт.), цукор (10 ч. л.).

Приготування:

Зібраний березовий сік перед вживанням необхідно процідити через 2-3 шари чистої марлі.

Додаємо в сік цукор і перемішуємо до повного розчинення.

Апельсини миємо й вичавлюємо з них сік.

Виливаємо апельсиновий фреш у келих і доливаємо туди березовий сік з цукром.

Лимонад готовий!

Фото: pixabay.com

  • Вино з березового соку

Інгредієнти: березовий сік (20 л), цукор (2 кг), родзинки (1 ст. л.), лимонна кислота (щіпка).

Приготування:

Свіжозібраний березовий сік необхідно відфільтрувати, тобто процідити через марлю.

Беремо каструлю, виливаємо в неї сік, додаємо цукор, лимонну кислоту і доводимо до кипіння.

Помішуємо, знімаємо піну, трохи уварюємо сік.

Знімаємо з вогню і чекаємо, поки сік охолоне.

Потім додаємо в нього родзинки і розливаємо по бутлях, закриваємо спеціальною гумовою рукавичкою з дірочкою (гідрозатвором).

Ставимо в тепле місце приблизно на 1 місяць.

Коли сік перебродить, переливаємо його в чисту ємність, намагаючись вилити без осаду.

Закриваємо сік кришкою і залишаємо в прохолодному місці ще на 3 тижні.

По закінченню цього часу перелийте сік в чисту тару, закрийте і поставте ще на місяць у темне місце.

Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли, як приготувати та не зіпсувати соус бешамель.
  • Читайте також на theLime, що таке комбуча, і як її приготувати вдома.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Яблучний хлібчик, який складається лише з начинки - рецепт ароматної випічки

Випічка з яблук має сотні варіантів, але це завжди смачно і просто - пропонуємо приготувати яблучний хлібець, в якому одна начинка

Знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці - у вас є 11 секунд

Головоломки корисні для тренування мозку - знайдіть на картинках 5 відмінностей

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно